Архитектурно студио
Работим във всички мащаби и във
всички сфери
архитекти София
Създаваме пространства в синхрон със
заобикалящата
ги среда
Архитектурно студио
Интегрираме природния релеф с
човешката
находчивост
Архитектурно студио
Реализираме динамични, иновативни и
устойчиви
проекти

Готов проект на къща 54

Информация за проекта:

 • Проект ID: 239
 • Тип покрив: Четирискатен
 • Цена: 6090 лв. (без ДДС)
 • Технически показатели
 • Застроена площ: 89 кв.м.
 • Разгъната застроена площ: 271 кв.м.
 • Функционалност
 • Надземни етажи: 3
 • Стаи: 5
 • Спални: 4
 • Балкони/Тераси: 2
 • Веранди: 1
 • Бани/WC: 3
 • Сутерен: Не

Информация за проекта:

Това е проект на еднофамилна градска къща с модерно излъчване. Обемите са проектирани пластично, а варовиковите кантове около прозорците допринасят за елегантната визия на къщата. Каменната облицовка по фасадата е от рязани плочи гнайс, които са разделени от хоризонтални кантове тъмен гранит. Идеята е фино обработените детайли да подсилят усещането за градска къща. Негативни кантове в топлоизолацията подчертават прозорците. Къщата е на три нива, едно подземно и две надземни. Подземното ниво съдържа обслужващи помещения: мазе, складове и котелно. Проектирано е и външно стълбище за по-лесно обслужване на нивото. Приземният етаж съдържа входно антре, просторна дневна, трапезария, кухня, спалня, баня и мокро помещение. Дневната и трапезарията са решени еднопространствено, а кухнята е отделена в самостоятелно помещение, което посредством плъзгаща се врата може да се приобщи към дневната зона. В дневната е проектиран кът за камина. Всички помещения имат големи прозорци или витрини, като по този начин обитателите ще могат да се възползват максимално от естествената дневна светлина. Проектирана е покрита веранда в югоизточната част на къщата. Развит е кът с барбекю и маса за хранене с поглед към двора. Трето ниво съдържа три спални, две бани общи за етажа и два дрешника, индивидуални за две от спалните. Пред трите спални са проектирани балкони, които са покрити от козирки.

Конструкцията е монолитна стоманобетонна. Ограждащите стени са тухлени с външна топлоизолация. Фасадното оформление включва каменна облицовка от плочи гнайс и бяла и цветна минерална мазилка „Baumit”. Хоризонтални ивици от гранит членят формования гнайс и създават усещането за легнала къща. Дограмата е PVC със стъклопакет от нискоемисионно стъкло. Покривът е четирискатен покрит с бетонни керемиди “Bramac”.

Минималното лице на парцела към улицата е:
за жилищно строителство – 17м
за вилно строителство –19м

ПРОМЕНИ /МОДИФИКАЦИИ/ ПО ПРОЕКТА:
Важно: Ние сме преди всичко архитекти, а не търговци и проектите, които предлагаме не са „готов артикул”, разпечатан и подреден на рафт, чакащ купувачи. Всеки един „готов проект” е отправна точка към Вашия бъдещ дом. Така подготвени проектите позволяват да се променя вида и начина на отопление, да се добавят допълнителни инсталации и системи като СОТ, видео наблюдение и др.
ВЪЗМОЖНИ СА ВСЯКАКВИ ПРОМЕНИ ПО ПРОЕКТИТЕ (от най-минималните като смяна на материалите по фасадата) до основни модификации като промяна на габаритите на къщата, добавяне или премахване на помещения и дори етажи.
За промени, които не засягат конструкцията и квадратурата на къщата, цената остава непроменена. За промени, които засягат квадратурата на къщата, цената на проекта се прекалкулира на база 10евро/м2 (за монолитно строителство) и 11евро/м2 (за къщи със сглобяема конструкция) като се взима новата (променена) квадратура и се добавят 200-400лв.

Пример:
Готов проект „х” преди промяна: 288кв.м.; цена 5600лв
Готов проект „х” след промяна: 300кв.м.; цена 5880лв + (200-400)лв

Изпратете своето запитване към проекта чрез бутона „Обратна връзка”

239 6090

Планове:

План на подземен етаж

План на подземен етаж

План на първи етаж

План на първи етаж

План на втори етаж

План на втори етаж

Ситуиране на къщата в парцела:

Жилищно строителство

Жилищно строителство

Вилно строителство

Вилно строителство

Коментари

Тодор Николов
Тодор Николов

Здравейте,бихте ли ми казали каква е ориентировачната цена за реализирането на този проект.Проект 54 с лице минимум 17кв.м.

Светозар Петков
Светозар Петков

Здравейте, ориентировъчната строителна стойност на тази къща е около 350-380 евро/м2 до ключ. Грубият строеж е в рамките на 160 евро/м2. Имайте впредвид, че това са приблизителни стойности, а окончателните ще получите от строителните фирми, които ще изпълнят строежа.


Светлана Николова
Светлана Николова

Здравейте бихте ли ми казали ако към цялата ширина на къщата се дабави веранда как ще се изчислява нейната стойност- като за проектиране на другите части или цената ще е различна. Благодаря