Архитектурно студио
Работим във всички мащаби и във
всички сфери
архитекти София
Създаваме пространства в синхрон със
заобикалящата
ги среда
Архитектурно студио
Интегрираме природния релеф с
човешката
находчивост
Архитектурно студио
Реализираме динамични, иновативни и
устойчиви
проекти

Готов проект на къща 21

Информация за проекта:

 • Проект ID: 207
 • Тип покрив: Двускатен
 • Цена: 5410 лв. (без ДДС)
 • Технически показатели
 • Застроена площ: 101 кв.м.
 • Разгъната застроена площ: 239 кв.м.
 • Функционалност
 • Надземни етажи: 2
 • Стаи: 6
 • Спални: 5
 • Балкони/Тераси: 2
 • Веранди: 2
 • Бани/WC: 3
 • Сутерен: Не

Информация за проекта:

Това е готов типов проект на вилна сграда, която съчетава мощната каменна фасада с ефирната светла мазилка в една съвременна визия за селска къща. Големите каменни стени от неформован груб камък приобщават къщата към заобикалящата я пасторална среда. Проектът залага също и на елегантни дървени детайли като дървените перголи, за да се впише сградата в природната среда. Къщата е на два етажа като на първия са разположени входно антре, дневна с кът за камина, трапезария, кухня, спалня, баня и склад. Проектирана е покрита веранда пред трапезарията. На втория етаж са предвидени четири просторни спални и две бани. Две големи арковидни тераси са проектирани към двора, дървена пергола ги свързва в една обща композиция. Модерен акцент в къщата е арковидната каменна фасада на стълбището. Покривът надскача драматично към двора, покривайки терасите. Мощният каменен обем на комина подчертава осовата симетрия на къщата.

Конструкцията на къщата е монолитна стоманобетонна с тухлени ограждащи стени с необходимата топлоизолация, монтирана външно. Покривът на сградата е двускатен, покрит с керамични керемиди. Дограмата е PVC със стъклопакет от нискоемисионно Ка-стъкло.

Минималното лице на парцела към улицата е:
за жилищно строителство - 20м
за вилно строителство - 22м

ПРОМЕНИ /МОДИФИКАЦИИ/ ПО ПРОЕКТА:
Важно: Ние сме преди всичко архитекти, а не търговци и проектите, които предлагаме не са „готов артикул”, разпечатан и подреден на рафт, чакащ купувачи. Всеки един „готов проект” е отправна точка към Вашия бъдещ дом. Така подготвени проектите позволяват да се променя вида и начина на отопление, да се добавят допълнителни инсталации и системи като СОТ, видео наблюдение и др.
ВЪЗМОЖНИ СА ВСЯКАКВИ ПРОМЕНИ ПО ПРОЕКТИТЕ (от най-минималните като смяна на материалите по фасадата) до основни модификации като промяна на габаритите на къщата, добавяне или премахване на помещения и дори етажи.
За промени, които не засягат конструкцията и квадратурата на къщата, цената остава непроменена. За промени, които засягат квадратурата на къщата, цената на проекта се прекалкулира на база 10евро/м2 (за монолитно строителство) и 11евро/м2 (за къщи със сглобяема конструкция) като се взима новата (променена) квадратура и се добавят 200-400лв.

Пример:
Готов проект „х” преди промяна: 288кв.м.; цена 5600лв
Готов проект „х” след промяна: 300кв.м.; цена 5880лв + (200-400)лв

Изпратете своето запитване към проекта чрез бутона „Обратна връзка”

207 5410

Планове:

План на първи етаж

План на първи етаж

План на втори етаж

План на втори етаж

Коментари

Кирил Калев
Кирил Калев

Здравейте ,

Има следния въпрос , този проект би могъл да бъде построен на парцел 397 кв.м( 20кв.м х 19,85кв.м ?

Илиан Петков
Илиан Петков

Здравейте, този проект на къща може да бъде приложен да конретния терен при условие, че зоната е жилищна, а не е вилна. За повече информация изпратете скица или виза на парцела, за да може да сме по-точни в отговора. Поздрави!

Кирил Калев
Кирил Калев

Здравейте !

Бях ви писал преди няколко дена по повод този проект !

Ето и по точните показатели на парцела 396 кв.м са плътност 45 % , кинт 1.2 отстояние от съседите 3 м , и височина на строителство 10 м , парцела е в зона за жилищон строителство !Скица или виза не мога да ви предоставя все още !

Също така имам и още един въпрос относно този проект ,така както е разположена кухнята , ме озадачава следното , къде е аспирацията в кухнята , също така и че достатъчно далеч от банята на първият етаж ! Или вода към кухнята ще бъде изведена от банята на втория етаж ?

Илиан Петков
Илиан Петков

Здравейте,

параметрите, които изброявате доказват, че къщата може да бъде ситуирана във Вашия парцел. За да сме 100% сигурни трябва да видим и самата скица, но ако размерите отговарят на тези дадени в предишния коментар значи къщата може да се използва. Относно въпроса Ви за аспирацията и за водата - това са технически детайли, които могат да бъдат обсъдени в една среща в някой от нашите офиси. Както сте се досетили в къщата има 2 щранга - за банята на първи етаж и за кухнята и банята на втори етаж. Схемите показани в сайта са за да може да се ориентирате за разпределенията в къщата, а самите чертежи ще Ви бъдат показани в някой от офисите ни.


Todor
Todor

Obshta ta cena na kushtata kakva e

Илиан Петков
Илиан Петков

Здравейте, моля конкретизирайте коя сена искате. Ако е до ключ цената би варирала около 300-330 евро/м2 заради каменната облицовка. Но това е доста ориентировъчна стойност без да се знае къде ще се строи и какъв е терена. Най-точно това биха Ви казали строителните фирми. Поздрави!


Kiko
Kiko

Добър ден, искам да попитам какви за размерите на верандата и терасата до спалнята на 1 етаж и какви квадртатни метри са? Благодаря.

Светозар Петков
Светозар Петков

Здравейте, верандата е около 10м2 и е с размери 3м на 3,5м. Терасата пред спалнята е около 6м2 и е 3м на 2м.


Валери
Валери

Здравейте,интересувам се от този проект и имам следното питане може ли да бъде коригиран и изпълнен по следния начин,за 1 етаж верандите да бъдат премахнати за сметка на разширяване на дневната и спалнята,банята прилежашта към нея да бъде вградена в спалнята а на старото и място да бъде преместен входа на къщата с антрето а в склада да бъде изграден тоалет,за 2 етаж терасите към спалните да бъдат премахнати или намалени с цел оголемяване на спалните.

Светозар Петков
Светозар Петков

Здравейте, желаните от Вас промени са напълно възможни, но те ще доведат до преработване на проекта по всички специалности, което ще означава и промяна в цената. При желание от Ваша страна можем да ви изпратим оферта на e-mail с новата цена.

Десислава
Десислава

Здравейте,а може ли да кажете каква е цената, на която възлиза къщата само за грубия строеж?

Илиан Петков
Илиан Петков

Здравейте, обикновено цената за груб строеж е около 50% от общата цена на строителството. Много грубо това пражи около 150-170евро/м2.


Kaloqn
Kaloqn

Здравейте,

този проект може ли да бъде построен върху парцел 242 кв.м. /22м.x11м./

Благодаря Ви предварително.

Светозар Петков
Светозар Петков

Здравейте, за да се побере тази къща парцелът трябва да има габарити поне 20х20м. Ширината на вашия парцел (11м) е прекалено малка, за да побере къщата в ограничителните линии. Поздрави!


Явор
Явор

Здравейте! Проекта може ли да бъде преработен като сглобяема къща.

Джемал
Джемал

Относно коридора със стълбите колко може до се разшири.И може ли да ми кажете какви размери е стълбището. Благодаря!!!!

Светозар Петков
Светозар Петков

Здравейте, стълбището може да се издърпа назад като по този начин ще се увеличи ширината на коридора, колкото е необходимо (към момента той е 1,2м). Самото стълбищно рамо е широко 1м. Поздрави!