Архитектурно студио
Работим във всички мащаби и във
всички сфери
архитекти София
Създаваме пространства в синхрон със
заобикалящата
ги среда
Архитектурно студио
Интегрираме природния релеф с
човешката
находчивост
Архитектурно студио
Реализираме динамични, иновативни и
устойчиви
проекти

Готов проект на къща 14а

Информация за проекта:

 • Проект ID: 201
 • Тип покрив: Четирискатен
 • Цена: 3440 лв. (без ДДС)
 • Технически показатели
 • Застроена площ: 58 кв.м.
 • Разгъната застроена площ: 145 кв.м.
 • Функционалност
 • Надземни етажи: 2
 • Стаи: 4
 • Спални: 3
 • Балкони/Тераси: 3
 • Веранди: 1
 • Бани/WC: 3
 • Сутерен: Не

Информация за проекта:

Този готов типов проект използва стилистиката на традиционната българска къща, но я интерпретира по съвременен начин. Модерната визия проличава в мощните конзолни излизания и във взаимодействието между обемите. Материалите по фасадата включват каменна облицовка с декоративни дървени сантрачи, дървена облицовка и бяла мазилка. Наличието на много дървени елементи приобщава къщата към заобикалящата я природна среда. Сградата е двуетажна като на първо ниво са проектирани входно антре, дневна, трапезария, кухня, тоалетна и склад. Пред дневната и трапезарията е развита просторна веранда, която е отчасти покрита. В нея е проектиран кът за външна камина. Площно остъкляване позволява на дневната светлина да навлезе дълбоко в къщата. На второ ниво са проектирани три спални и две бани. Развити са две тераси пред спалните.

Конструкцията на къщата е монолитна стоманобетонна с тухлени ограждащи стени с необходимата топлоизолация, монтирана външно. Покривът на сградата е четирискатен, покрит с керемиди. Дограмата е дървена със стъклопакет от нискоемисионно Ка-стъкло.

Минималното лице на парцела към улицата е:
за жилищно строителство - 14м
за вилно строителство - 16м

ПРОМЕНИ /МОДИФИКАЦИИ/ ПО ПРОЕКТА:
Важно: Ние сме преди всичко архитекти, а не търговци и проектите, които предлагаме не са „готов артикул”, разпечатан и подреден на рафт, чакащ купувачи. Всеки един „готов проект” е отправна точка към Вашия бъдещ дом. Така подготвени проектите позволяват да се променя вида и начина на отопление, да се добавят допълнителни инсталации и системи като СОТ, видео наблюдение и др.
ВЪЗМОЖНИ СА ВСЯКАКВИ ПРОМЕНИ ПО ПРОЕКТИТЕ (от най-минималните като смяна на материалите по фасадата) до основни модификации като промяна на габаритите на къщата, добавяне или премахване на помещения и дори етажи.
За промени, които не засягат конструкцията и квадратурата на къщата, цената остава непроменена. За промени, които засягат квадратурата на къщата, цената на проекта се прекалкулира на база 10евро/м2 (за монолитно строителство) и 11евро/м2 (за къщи със сглобяема конструкция) като се взима новата (променена) квадратура и се добавят 200-400лв.

Пример:
Готов проект „х” преди промяна: 288кв.м.; цена 5600лв
Готов проект „х” след промяна: 300кв.м.; цена 5880лв + (200-400)лв

Изпратете своето запитване към проекта чрез бутона „Обратна връзка”

201 3440

Планове:

План на първи етаж

План на първи етаж

План на втори етаж

План на втори етаж

Коментари

Не знам кой си....
Не знам кой си....

Къщата е хубава! Удобно разположение...Единствено забележка имам към големината на спалните...Да бяха малко по-големи иначе като външен вид къщата е страхотна! Строител съм и дори аз се чудя как са направени тези камъни :D СТрахотна е...може да помисля и да ви се обадя да си поръчам проекта! ;)

Светозар Петков
Светозар Петков

Благодаря за коментара и за изразеното положително мнение. Относно спалните, прав сте за големината, но тя следва заданието на клиента, за който първоначално е била проектирана къщата. Както знаете всичко в крайна сметка се свежда до пари и оптимизиране на квадратурите. Ако все пак се спрете на този проект за ваша къща, то помещенията могат с лека промяна да се уголемят според вашите изисквания.


Aldin
Aldin

zdraveite. priblizitelno kolko shtemi izleze postroikata(do kliu4)??

Илиан Петков
Илиан Петков

Здравейте, отговорът на този въпрос зависи от строителната фирма, която ще изпълнява проекта, както и от местоположението на къщата. Също така цената зависи от вложените материали за довършителни работи, както и вида на дограмата и много други. Ориентировъчно цената варира около 350евро/м2. Но тя може да падне или да се покачи. Поздрави.


Gocho
Gocho

imam parcel 750 kv.m. vav vilna zona.mogem li da q postroim na takova mqsto?mnogo mi haresva.

ISPDD.com
ISPDD.com

Здравейте, не виждам причина къщата да не може да се събере във вашия парцел. Все пак ако разполагате с виза за проектиране или скица на парцела е добре да ни я изпратите, за да потвърдим на 100%. Поздрави!


Борислав Борисов
Борислав Борисов

Здравейте подгонил сам нещата за този проект, другата седмица ми е готова комбинираната скица и ще Ви моля за съдействие или лека консултацийка!!!

Светозар Петков
Светозар Петков

Здравейте, когато сте готов с документите, можем да се видим в нашия офис и да коментираме Вашето инвестиционно намерение. Поздрави!


Калоян
Калоян

Здравейте,
Собственик съм на УПИ За жилищно строителство - кота корниз -10 м. ,плътност -30%, кинт - 1 в гр. Банкя. Лицето на парцела е 13 метра дъл0очина 46. Възможно ли е този проект да се преработи за да влезе в парцела при спазване на равпоредците за отстояния и какво би струвало това.

Поздрави.

Светозар Петков
Светозар Петков

Здравейте, при лице на парцела 13м след отчитане на отстоянията от страничните имотни граници остават 7м за къщата. Това означава, че стъпката на сградата трябва да се намали с 50см. Освен това, поради спецификата на конкретния проект (надстърчане на обемите на втория етаж над първия) е нужно допълнително намаляне на втория етаж. Може да бъде проектирана къща на Вашия парцел в сходна стилистика, но ще си е почти нов проект. Заповядайте в нашия офис да Ви изготвим оферта за проектиране. Поздрави!

Филипов
Филипов

Здравейте!
Как е решен въпроса с олуците, конкретно в този проект?
Не виждам нито вертикални, нито хоризонтални такива.
С уважение

Светозар Петков
Светозар Петков

Здравейте, олуците са показани на визуализацията (хоризонталните сиви ивици в края на покрива). Вероятно се интересувате от водосточните тръби (вертикалните елементи, отвеждащи водата от олуците), които на картинките не са показани. Погледнете предходния Готов проект 14, от който изхожда конкретния проект 14а и ще Ви стане ясно. Поздрави!