Архитектурно студио
Работим във всички мащаби и във
всички сфери
архитекти София
Създаваме пространства в синхрон със
заобикалящата
ги среда
Архитектурно студио
Интегрираме природния релеф с
човешката
находчивост
Архитектурно студио
Реализираме динамични, иновативни и
устойчиви
проекти

Проект 51 - Дървена сглобяема къща

Информация за проекта:

 • Проект ID: 236
 • Тип покрив: Двускатен
 • Цена: 2400 лв. (без ДДС)
 • Технически показатели
 • Застроена площ: 45 кв.м.
 • Разгъната застроена площ: 45 кв.м.
 • Функционалност
 • Надземни етажи: 1
 • Стаи: 2
 • Спални: 1
 • Веранди: 1
 • Бани/WC: 1

Информация за проекта:

Този проект е вариация на Готов проект 50, но с по-компактни размери. Предназначен е за ваканционна къща край море, езеро или в планината. Сградата е едноетажна и е с правоъгълна форма. Обособени са дневна с трапезария и кухненски бокс, спалня с компактни размери и баня. Проектирана е и покрита веранда пред дневната.

Къщата е с цокъл от суха каменна зидария, а над него е с минерална мазилка. Предвидени са дървени кантове около прозорците, както и декоративни пана с дървени летви монтирани на разстояние една от друга. Над верандата са пуснати дървени ребра, по които може да се развие увивна растителност.

Конструкцията на къщата е сглобяема с дървен скелет (колони и греди) и е покрита с необходимите пластове за осигуряване на комфорта на обитаване. Покривът е двускатен и е покрит с керемиди. Дограмата е дървена или ПВЦ със стъклопакет от нискоемисионно стъкло.

Минималното лице на парцела към улицата е:
за жилищно строителство – 13м
за вилно строителство – 15м

СТРОИТЕЛНА СТОЙНОСТ - Оферта от строителна фирма "КОМФОРТ"
ЦЕНА за изграждане на сглобяема къща с дървена конструкция – 600 лв./кв.м. или 27 000 лв. с ДДС.
ЦЕНА за изграждане на покрита веранда 16,1 кв.м.: 3 220 лв. с ДДС /включва: покрив над веранда, колони и сачак грундирани или лакирани, замазка, настилка от камък, теракот или гранитогрес/.
ЦЕНА за изграждане на фундамент от 61,1 кв.м.: 9 165 лв. с ДДС /труд, механизация, материали и транспорт/.


Забележка: Цената за изграждане на фундамент е ориентировъчна. Конкретна цена можем да дадем след като работният проект бъде изготвен и остойностен.

ПРОМЕНИ /МОДИФИКАЦИИ/ ПО ПРОЕКТА:
Важно: Ние сме преди всичко архитекти, а не търговци и проектите, които предлагаме не са „готов артикул”, разпечатан и подреден на рафт, чакащ купувачи. Всеки един „готов проект” е отправна точка към Вашия бъдещ дом. Така подготвени проектите позволяват да се променя вида и начина на отопление, да се добавят допълнителни инсталации и системи като СОТ, видео наблюдение и др.
ВЪЗМОЖНИ СА ВСЯКАКВИ ПРОМЕНИ ПО ПРОЕКТИТЕ (от най-минималните като смяна на материалите по фасадата) до основни модификации като промяна на габаритите на къщата, добавяне или премахване на помещения и дори етажи.
За промени, които не засягат конструкцията и квадратурата на къщата, цената остава непроменена. За промени, които засягат квадратурата на къщата, цената на проекта се прекалкулира на база 10евро/м2 (за монолитно строителство) и 11евро/м2 (за къщи със сглобяема конструкция) като се взима новата (променена) квадратура и се добавят 200-400лв.

Пример:
Готов проект „х” преди промяна: 288кв.м.; цена 5600лв
Готов проект „х” след промяна: 300кв.м.; цена 5880лв + (200-400)лв

Изпратете своето запитване към проекта чрез бутона „Обратна връзка”

236 2400

Планове:

План на първи етаж

План на първи етаж

Коментари

Диана
Диана

Искам да науча цени

Илиан Петков
Илиан Петков

Здравейте, какви цени Ви интересуват? Цената за проекта е оказана. Ако Ви трябва строителна стойност може да Ви насочим към фирми, които биха предоставили оферта за строежа на къщата. Поздрави!


Madlen
Madlen

Zdravejte, interesuvame kolko 6te struva da se postroi tazi ky6ta ?

Светозар Петков
Светозар Петков

Здравейте, пуснали сме запитване за остойностяване към две строителни фирми и скоро ще ви изпратим цената в e-mail.

Борислав Димитров
Борислав Димитров

здравейте мен също ме интересува каква се ще бъде завършен проекта ориентировъчно ?


Валентин Вълев
Валентин Вълев

Колко ще струва къщата да се построи с басейн пред нея

Elena Ilieva
Elena Ilieva

Interesuva me kolko bi mi struvalo,da si postroq takava kashta.Blagodarq predvaritelno.

Илиан Петков
Илиан Петков

Здравейте,

изпращам Ви оферта на строителна фирма. Поздрави!


Иван андонов
Иван андонов

бихте ли ни изпратили оферта на строителна фирма за изграждане на къща проект 51 без фундамента заедно с цена

Георги
Георги

Здравейте. Да разбирам ли че ще имам построена къщата от проекта с всички необходими и изрядни документи и разрешителни с наличен ток и вода за сумата 27 000 + 3 220 + 9 165 + 2200 лв. до такава степен на завършеност, че да ми остане поставяне само на мивка, тоалетна, душ, контакти, ключове за осветление, лампи и обзавеждане, за да мога да живея в нея?
Какви са тези оферти на фирми които изпращате при положение, че сте написали цена за строеж " 600 лв./кв.м. или 27 000 лв. с ДДС." ?

Илиан Петков
Илиан Петков

Здравейте! Отговарям ви отзад напред. Офертата е дадена от строителна фирма "Комфорт", както е написано точно над конкретната цена. Както сигурно сте забалеязал ние сме архитекти и да, цената за проектирането е 2200лв. Допълнително трябва да си предвидите пари за издаване и съгласуване на виза за проектиране, както да си платите таксата за разрешението за строеж, както и да си доплатите за геодезия и доклад по част енергийна ефективност. Всичко това е описано коректно в секцията "Какво е включено в цената на проект". Относно строителната стойност, ние сме дали оферта на конкретна строителна фирма. Може да влезете в нейния сайт и да изратите запитване дали има корекция в цената (офертата е дадена през 2016г.), както и каква е степента на завършеност. Ако имате още въпроси може да се свържете с нас по телефона и да коментираме конкретно по проекта. Поздрави!


Катя Николова Алиева
Катя Николова Алиева

Стара зграда ако я съборим и на нея да се постройки колко ще струва 60 кв площ е зградата

Светозар Петков
Светозар Петков

Здравейте, не съм сигурен, че разбирам правилно въпроса Ви, но ако той касае строителната стойност на къщата, то обърнете се към строителна фирма за оферта. Поздрави!

Радослав
Радослав

А ти за къв ... си тука като ни пращаш да се обръщаме към друга фирма ....ясно ще се обърнем към друга фирма която казва това струва тлкова и край идват и го правят не лаладжийсси истории