Архитектурно студио
Работим във всички мащаби и във
всички сфери
архитекти София
Създаваме пространства в синхрон със
заобикалящата
ги среда
Архитектурно студио
Интегрираме природния релеф с
човешката
находчивост
Архитектурно студио
Реализираме динамични, иновативни и
устойчиви
проекти

Проект 26 - Дървена сглобяема къща

Информация за проекта:

 • Проект ID: 212
 • Тип покрив: Едноскатен
 • Цена: 2400 лв. (без ДДС)
 • Технически показатели
 • Застроена площ: 50 кв.м.
 • Разгъната застроена площ: 100 кв.м.
 • Функционалност
 • Надземни етажи: 2
 • Стаи: 3
 • Спални: 2
 • Гараж (брой коли): 1
 • Бани/WC: 2

Информация за проекта:

Представяме Ви компактна двуетажна дървена къща с опростена визия. Къщата е пригодена за бърз монтаж на конструктивните елементи. Фасадата се оформя от дървена ламперия, положена хоризонтално и вертикално, но може да бъде решена и с минерална мазилка. Прозорците са използвани пестеливо, за да се намали до минимум строителната стойност, както и да се подобрят топлотехническите характеристики на къщата. В обема на сградата е проектиран гараж за една кола, който при желание може да бъде преустроен в кабинет или разширена дневна. На първо ниво е обособена дневната зона с кухненски бокс, а на второ ниво са развити две спални. На двата етажа са проектирани бани. Вита стълба свързва двете нива.

Конструкцията на къщата е типизирана с колони и греди от 5/15см. Покривът е едноскатен с отичане назад. Дограмата е дървена със стъклопакет. Проектът е подходящ за вилна сграда или за бунгало отдавано под наем.

Минималното лице на парцела към улицата е:
за жилищно строителство - 13м
за вилно строителство - 15м

СТРОИТЕЛНА СТОЙНОСТ - Оферта от строителна фирма "КОМФОРТ"
ЦЕНА за изграждане на сглобяема къща с дървена конструкция – 600 лв./кв.м. или 60 000 лв. с ДДС.
ЦЕНА за изграждане на фундамент от 50 кв.м.: 7 500 лв. с ДДС /труд, механизация, материали и транспорт/.


Забележка: Цената за изграждане на фундамент е ориентировъчна. Конкретна цена можем да дадем след като работният проект бъде изготвен и остойностен.

ПРОМЕНИ /МОДИФИКАЦИИ/ ПО ПРОЕКТА:
Важно: Ние сме преди всичко архитекти, а не търговци и проектите, които предлагаме не са „готов артикул”, разпечатан и подреден на рафт, чакащ купувачи. Всеки един „готов проект” е отправна точка към Вашия бъдещ дом. Така подготвени проектите позволяват да се променя вида и начина на отопление, да се добавят допълнителни инсталации и системи като СОТ, видео наблюдение и др.
ВЪЗМОЖНИ СА ВСЯКАКВИ ПРОМЕНИ ПО ПРОЕКТИТЕ (от най-минималните като смяна на материалите по фасадата) до основни модификации като промяна на габаритите на къщата, добавяне или премахване на помещения и дори етажи.
За промени, които не засягат конструкцията и квадратурата на къщата, цената остава непроменена. За промени, които засягат квадратурата на къщата, цената на проекта се прекалкулира на база 10евро/м2 (за монолитно строителство) и 11евро/м2 (за къщи със сглобяема конструкция) като се взима новата (променена) квадратура и се добавят 200-400лв.

Пример:
Готов проект „х” преди промяна: 288кв.м.; цена 5600лв
Готов проект „х” след промяна: 300кв.м.; цена 5880лв + (200-400)лв

Изпратете своето запитване към проекта чрез бутона „Обратна връзка”

212 2400

Планове:

План на първи етаж

План на първи етаж

План на втори етаж

План на втори етаж

Коментари

ЕМИЛ ЗЛАТКОВ
ЕМИЛ ЗЛАТКОВ

МОЛЯ ,ЗА ПРИБЛИЗИТЕЛНА ЦЕНА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ ? И ИМАТЕ ЛИ ГОТОВИ ПРОЕКТИ ЗА ПЛОДОХРАНИЛИЩА -ОКОЛО 350М2

Илиан Петков
Илиан Петков

Здравейте. Тъй като не сме строителна фирма стойността, която Ви даваме е само ориентировъчна, но по наши изчисления не би трябвало да надвишава 250евро/м2 за тази къща. Тя е доста опростена като конструкция, за да се минимизират разходите по строителството. Все пак най-точно биха Ви отговорили строителните фирми. Колкото до плодохранилища - нямаме такъв готов проект, но без проблем можем да Ви изготвим в съкратени срокове по зададени от Вас параметри. Поздрави!