Архитектурно студио
Работим във всички мащаби и във
всички сфери
архитекти София
Създаваме пространства в синхрон със
заобикалящата
ги среда
Архитектурно студио
Интегрираме природния релеф с
човешката
находчивост
Архитектурно студио
Реализираме динамични, иновативни и
устойчиви
проекти

Проект 17 - Дървена сглобяема къща

Информация за проекта:

 • Проект ID: 203
 • Тип покрив: Двускатен
 • Цена: 2400 лв. (без ДДС)
 • Технически показатели
 • Застроена площ: 39 кв.м.
 • Разгъната застроена площ: 69 кв.м.
 • Функционалност
 • Надземни етажи: 2
 • Стаи: 3
 • Спални: 2
 • Балкони/Тераси: 1
 • Веранди: 1
 • Бани/WC: 1

Информация за проекта:

Това е проект за „Зелена къща” изградена изцяло от дърво. Тази къща, дом или вила използва материали от природата – дърво за конструкцията и стените, камък и пясък за подложка. Къщата е изработена от висококачествена иглолистна дървесина без изкуствени добавки. Лаковете, с които се третира дървесата са на водна основа и са напълно безвредни за природата и хората. Вратите са масив, прозорците са с дървени рамки и стъклопакет. Подът на къщата е покрит с дюшеме, а стените са облицовани с ламперия. Топлоизолацията и шумоизолацията се постига с каменна или минерална вата. По двата ската е предвиден земен слой, върху който да бъде посадена растителност. Размерите на къщата са компактни и може да бъде пригодена за всякакъв терен и парцел. Елементите за конструкцията са предварително заготвени и единствено се сглобяват на място. Този готов проект на къща предлага една бърза, евтина и екологична алтернатива за Вашия Дом сред природата.

ПРОМЕНИ /МОДИФИКАЦИИ/ ПО ПРОЕКТА:
Важно: Ние сме преди всичко архитекти, а не търговци и проектите, които предлагаме не са „готов артикул”, разпечатан и подреден на рафт, чакащ купувачи. Всеки един „готов проект” е отправна точка към Вашия бъдещ дом. Така подготвени проектите позволяват да се променя вида и начина на отопление, да се добавят допълнителни инсталации и системи като СОТ, видео наблюдение и др.
ВЪЗМОЖНИ СА ВСЯКАКВИ ПРОМЕНИ ПО ПРОЕКТИТЕ (от най-минималните като смяна на материалите по фасадата) до основни модификации като промяна на габаритите на къщата, добавяне или премахване на помещения и дори етажи.
За промени, които не засягат конструкцията и квадратурата на къщата, цената остава непроменена. За промени, които засягат квадратурата на къщата, цената на проекта се прекалкулира на база 10евро/м2 (за монолитно строителство) и 11евро/м2 (за къщи със сглобяема конструкция) като се взима новата (променена) квадратура и се добавят 200-400лв.

Пример:
Готов проект „х” преди промяна: 288кв.м.; цена 5600лв
Готов проект „х” след промяна: 300кв.м.; цена 5880лв + (200-400)лв

Изпратете своето запитване към проекта чрез бутона „Обратна връзка”

203 2400

Планове:

План на първи етаж

План на първи етаж

План на втори етаж

План на втори етаж

Разрез през къщата

Разрез през къщата

Коментари

Aleksander Hristov
Aleksander Hristov

Interesuvame cenata v gotov vid na kastata montirana na

k-g Aheloi? Terena e 5 dka za leten kamping.

Илиан Петков
Илиан Петков

Здравейте,

по наши изчисления строителната стойност на тази къща (без печалбата за строителната фирма) трябва да излезе около 20 000лв. Това включва труд и материали. Все пак пълно остойносяване може да Ви даде строителната фирма (освен ако Вие самият не сте строител) след като предоставим количествената сметка за вложените материали.

Васил Василев
Васил Василев

Явно имате единствено проектантска правоспособност!!!

Цената която определяте в размер на 20 000 лв. няма да стигне само за инсталациите и довършителното строителство! Мислете: ВиК, Ел, ОиВ, настилки, облицовки, основи на сградата/долно строене/. За всичко това са нужни и външните захранвания на къщата. В крайна сметка тази сграда за да влезете да я обитавате пълноценно са ви необходими минимум 85 000 лв.

Светозар Петков
Светозар Петков

Здравейте, прав сте, че ние сме проектанти, а не строители и затова нашите разчети са приблизителни. Все пак тази къща е предвидена за вила с ограничен брой инсталации и без луксозни довършителни работи. Затова и цената, която предвиждаме е близка до посочената. Консултирана е със строители. Ако сте строителна фирма можете да ни я изпратите, за да сме максимално актуални.


Лили Манолова
Лили Манолова

Последно колко е цената на тъзи виличка

Илиан Петков
Илиан Петков

За да не получите подвеждащ отговор трябва да се обърнете с този въпрос към строителна фирма. Ние можем да Ви изготвим проектите, но цената за строителството врира от строителя.


Ani
Ani

Здравейте,интересужа ме проект 17 за 10бр какво ще струва всичко и кой може да го направи.мерси

Ani
Ani

Здравейте,интересужа ме проект 17 за 10бр какво ще струва всичко и кой може да го направи.мерси

Светозар Петков
Светозар Петков

Здравейте, ще ви изпратим оферта за проектиране на посочения от Вас e-mail. Поздрави!


Velina Hristova
Velina Hristova

Zdravejte, bih iskala detajlna spravka na razhodite i cena vklu4itelno sglobqvane za Southport, UK.Blagodarq :)

Velina Hristova
Velina Hristova

Zdravejte, bih iskala detajlna spravka na razhodite i cena vklu4itelno sglobqvane za Southport, UK.Blagodarq :)

Miroslav katmarov
Miroslav katmarov

zdraveite interisuvam se ot proekt 17. mojite li dami cenata na proekta do klu4

Илиана
Илиана

Здравейте, прекрасен проект. Бихте ли ми посочили фирмата, която дава тази цена за изработка и монтаж на проекта. Благодаря

Илиан Петков
Илиан Петков

Здравейте! Цената, която сме посочили е при строителство по стопанския метод, т.е. със собствени сили и бригада. Остойностени са материалите. Ако желаете да Ви бъде изпълнен проекта от строителна фирма, то цената би била значително по-голяма. Поздрави!


Kris
Kris

По подобен проект + една екстра стая, баща ми изгради такава къщичка за 6 хиляди лева. Основата беше иглолистно дърво и изолация от напълно достъпни матеряли като черна хартия, ламарина и вид стереопор. Същата къщичка беше построена от фирма в двора на майка ми която плати
28 хиляди, което за мен беше просто УаУ😀 за момент си помослих че тази фирма печели повече от баровете работещи на 200/300% печалба 😅😅😅😅