Архитектурно студио
Работим във всички мащаби и във
всички сфери
архитекти София
Създаваме пространства в синхрон със
заобикалящата
ги среда
Архитектурно студио
Интегрираме природния релеф с
човешката
находчивост
Архитектурно студио
Реализираме динамични, иновативни и
устойчиви
проекти

Преустройство на еднофамилна къща

Информация за проекта:

 • Проект ID: 123
 • Местоположение: гр. Нова Загора
 • Фаза на проектиране: технически проект
 • Дата на завършване: 04.2012
 • Етап на строителство: Реализация
 • Тип покрив: Четирискатен
 • Технически показатели
 • Застроена площ: 165 кв.м.
 • Разгъната застроена площ: 305 кв.м.
 • Функционалност
 • Надземни етажи: 2
 • Стаи: 5
 • Спални: 3
 • Балкони/Тераси: 2
 • Веранди: 1
 • Гараж (брой коли): 2
 • Бани/WC: 5

Информация за проекта:

Това е проект за преустройство и пристройка на жилищна сграда, който има за цел да създаде една съвременна среда на обитание, която да отговаря на всички изисквания за комфорт и хигиена. Търсен е обликът на модерна градска къща като малките прозорци са заменени от големи остъклени витрини. Къщата е с два надземни етажа. Първия етаж е решен на две нива. Допълващото застрояване е изцяло преустроено като там са развити гараж за две коли, склад, механа с кът за камина и тоалетна. Предвидена е топла връзка към къщата. За да се осветят тъмните зони на допълващото застрояване, са проектирани три покривни остъклявания. По този начин обитателите ще могат да се възползват максимално от естествената дневна светлина и същевременно да ограничат употребата на изкуствено осветление. Основното ниво съдържа входно фоайе, дневна с кът за камина, трапезария, кухня и тоалетна. Дневната, трапезарията и кухнята са решени еднопространствено. Дневната е проектирана в южната част на къщата и е с площно остъкляване за по-хармонично приобщаване с верандата и двора. Към дневната и трапезарията е проектирана покрита веранда. Преустройството на това ниво касае именно обединяването в едно пространство на дневната зона, като за да се постигне това са премахнати няколко тухлени зида. Входа на къщата е променен от юг на изток, за да се подобри комуникацията между нивата и етажите. Втория етаж съдържа три спални, три бани и перално помещение. Всяка спалня има собствена баня с тоалетна и пред всяка спалня е проектирана просторна тераса. Цялото ниво е изцяло преустроено, за да се постигне това. Родителската спалня е пристроена в северната част на къщата. От юг са пристроени две тераси към детските спални.

Конструкцията е монолитна стоманобетонна като на места тя е носещи тухлени стени. Ограждащите стени са тухлени с външна топлоизолация. Фасадното оформление включва каменна и дървена облицовка и цветна мазилка. Дограмата е от PVC със стъклопакет от нискоемисионно стъкло. Покривът е четирискатен покрит с керемиди.

Площ на първо ниво: 165 кв.м.
Площ на второ ниво: 140 кв.м.

123 N/A

Планове:

План на първи етаж

План на първи етаж

План на втори етаж

План на втори етаж

Коментари

Milena
Milena

Харесва ми

CVETANA
CVETANA

XARESVA MI MNOGO

Б Петров
Б Петров

притежавам малка къщичка -56кв м, гредоред и бих искал да я преустроя с цел укрепване , модернизиране и дострояване ,възможно ли е и на каква цена

Светозар Петков
Светозар Петков

Здравейте, казусът е специфичен и ще Ви отговоря подробно на Вашия e-mail. Поздрави!


Ели
Ели

Здравейте,притежавам до Пазарджик малка къщичка -56кв м, гредоред и бих искалa да я преустроя с цел укрепване , модернизиранe ,възможно ли е и на каква цена е всичко това,благодаря Ви предварително и лек ден!

Светозар Петков
Светозар Петков

Здравейте, казусът с преустройство и реконструкция е доста специфичен и зависи до голяма степен дали ще се изготвя документация за пред община или не. Предлагам да се свържете с нас по телефон или да се видим в офиса ни, за да коментираме детайлно вашия случай.


Georgi
Georgi

Здравейте,притежавам малка къщичка, гредоред и бих искалa да я преустроя с цел укрепване , модернизиранe ,възможно ли е? и на каква цена е всичко това,благодаря Ви предварително.

Илиан Петков
Илиан Петков

Здравейте, цената зависи от извършваните дейности, а имено какви проекти трябва да бъдат изготвени, както и от големината на къщата. Ако проектите ще бъдат вкарвани в общината като преустройство ще са необходими и допълнителни части като ПБ, ПБЗ и други. За целта е добре да си изясните какво точно искате и да дойдете в наш офис за предварителен разговор. Поздрави!


Georgi
Georgi

Може ли email за враска с вас ???

Светозар Петков
Светозар Петков

Здравейте, фирменият е-мейл е: [email protected]

Поздрави!


Ангел Томов
Ангел Томов

Здравейте, къде се намира офиса ви в Русе? За консултация.

Петър Рачев
Петър Рачев

Здравейте,
Имам една много стара къща близо до Габрово. Имам желание да използвам основите и да се изгради наново. Разгъната застроена площ - около 60 кв.м.
Много ми харесаха показаните от Вас реконструкции. Какво може да се направи по този въпрос?
Поздрави
П.Рачев

Светозар Петков
Светозар Петков

Здравейте, има няколко особености при проектиране на преустройство и реконструкция на къщи, които биха отнели доста време за обяснения в секцията за коментари. Затова предлагам да се свържете с нас по телефон и да обсъдим възможностите за действие. Поздрави!