Архитектурно студио
Работим във всички мащаби и във
всички сфери
архитекти София
Създаваме пространства в синхрон със
заобикалящата
ги среда
Архитектурно студио
Интегрираме природния релеф с
човешката
находчивост
Архитектурно студио
Реализираме динамични, иновативни и
устойчиви
проекти

Готов проект на къща 45

Информация за проекта:

 • Проект ID: 230
 • Тип покрив: Двускатен
 • Цена: 4570 лв. (без ДДС)
 • Технически показатели
 • Застроена площ: 88 кв.м.
 • Разгъната застроена площ: 199 кв.м.
 • Функционалност
 • Надземни етажи: 2
 • Стаи: 4
 • Спални: 3
 • Балкони/Тераси: 2
 • Веранди: 1
 • Бани/WC: 3
 • Сутерен: Не

Информация за проекта:

Това е готов проект на ултрамодерна еднофамилна къща с уникална визия, която я откроява от останалите къщи. По фасадата са използвани композитни панели и дървена облицовка. Концепцията на къщата е една черупка да обобщи и същевременно да разчупи формата и обемите. Сградата е особено подходяща за къща за гости. Големи витрини отварят помещенията към двора и към природата като размиват границата между интериора и екстериора. Къщата е двуетажна като на първо ниво са проектирани входно антре, дневна, трапезария, кухня, склад, килер и тоалетна. В дневната е развит кът за камина. Входът на къщата е покрит и защитен от стихиите. Стълбата за второ ниво се изявява в интериора и е видима от дневната. На втория етаж са проектирани три спални и две бани, които са общи за нивото. Пред спалните са развити балкони, които са частично покрити от покрива.

Конструкцията на къщата е монолитна стоманобетонна с тухлени и бетонни ограждащи стени с необходимата топлоизолация, монтирана външно. Покривът на сградата е двускатен, покрит с композитен материал. Дограмата е дървена със стъклопакет от нискоемисионно стъкло.

Минималното лице на парцела към улицата е:
за жилищно строителство - 18м
за вилно строителство – 20м

ПРОМЕНИ /МОДИФИКАЦИИ/ ПО ПРОЕКТА:
Важно: Ние сме преди всичко архитекти, а не търговци и проектите, които предлагаме не са „готов артикул”, разпечатан и подреден на рафт, чакащ купувачи. Всеки един „готов проект” е отправна точка към Вашия бъдещ дом. Така подготвени проектите позволяват да се променя вида и начина на отопление, да се добавят допълнителни инсталации и системи като СОТ, видео наблюдение и др.
ВЪЗМОЖНИ СА ВСЯКАКВИ ПРОМЕНИ ПО ПРОЕКТИТЕ (от най-минималните като смяна на материалите по фасадата) до основни модификации като промяна на габаритите на къщата, добавяне или премахване на помещения и дори етажи.
За промени, които не засягат конструкцията и квадратурата на къщата, цената остава непроменена. За промени, които засягат квадратурата на къщата, цената на проекта се прекалкулира на база 10евро/м2 (за монолитно строителство) и 11евро/м2 (за къщи със сглобяема конструкция) като се взима новата (променена) квадратура и се добавят 200-400лв.

Пример:
Готов проект „х” преди промяна: 288кв.м.; цена 5600лв
Готов проект „х” след промяна: 300кв.м.; цена 5880лв + (200-400)лв

Изпратете своето запитване към проекта чрез бутона „Обратна връзка”

230 4570

Планове:

План на първи етаж

План на първи етаж

План на втори етаж

План на втори етаж

Коментари

Емил Първанов
Емил Първанов

Здравейте! Хареса ми проекта и искам да Ви задам няколко въпроса.От какъв материал е външната облицовка на къщата?Каква е крайната цена при изпълнение до ключ?

Светозар Петков
Светозар Петков

Здравейте, външната облицовка е изпълнена от композитен материал. Вариантите са няколко: HPL панели или Алполик/Еталбонд на алуминиева вентилируема конструкция. Изборът е според предпочитанието на клиента. Цената на къщата до ключ ориентировъчно би била 350 евро/м2.


Katerina
Katerina

Здравейте, къщата изглежда страхотно, браво на архитекта, модерен стил втъкан в класически форми! Тъй като живеем в доста влажен район,искам да задам един уточняващ въпрос ...предвидена ли е в подробните плано на къщата отводнителна инсталация, по конкретно за дъждовната и снежната вода...от показаното в интернет не става ясно!?Благодаря предварително

Светозар Петков
Светозар Петков

Здравейте, радвам се че проектът Ви допада. Относно отводняването: предполагам, че визирате олуци и водосточни тръби, които да отводняват покривните скатове. Да, има предвидени такива отводнителни елементи, които не са показани във визуализациите. Говорим за седящи олуци по периметъра на долния ръб на покрива и скрити в облицовката водостоци.


Г-н Каледжи
Г-н Каледжи

Привет !

Поздравления за проекта..!

Имам един въпрост. Възможно ли,е едната баня ,да се вмести в една от спалните..по точно в голямата спалня...

Пожелав ви успехи...!!!

Светозар Петков
Светозар Петков

Здравейте, без проблем може банята в средата на къщата да се обърне така, че да обслужва само голямата спалня като се затвори едната врата и се отвори друга към стаята. Поздрави!


Bonka Bezou
Bonka Bezou

zdraveite

Mnogo mi xaresva proekta i imam edno zapitvane

Ima li vyzmojnost da se instalira v cujbina i ako e da ima li promqna v cenata

Светозар Петков
Светозар Петков

Здравейте, радвам се че проекта ви харесва. На зададения въпрос ще ви отговорим в писмо. Поздрави!


Александрина Чуролинова
Александрина Чуролинова

Здравейте,

с дъщеря ми останахме очаровани от проекта и визията на тази великолепна къща! В момента сме в проект на закупуване на дворно място и проект за строеж и много бих желала да разбера вие бихте ли ми предложили строителна фирма и каква би била цената на кв.м. до ключ, към този момент?!

Благодаря ви предварително! С пожелание за бъдещи професионални успехи!

Megi
Megi

zdraveite strashno mnogo mi haresva prokta pozdravlenia

iskam da popitam da li e vujmojno da se izraboti v po malko kvadraturi toest do 100 kv

Светозар Петков
Светозар Петков

Здравейте, по принцип няма проблем да се проектира къща със сходна квадратура (до 100м2, но тя по никакъв начин няма да е с подобно разпределение, брой стаи и т.н. Явно идеята е да се наподоби модерната визия и в този случай мисля, че е реализуема идеята.

Megi
Megi

blagodaria vi mnogo


Svetla
Svetla

Здравейте,

мен също ме интересува строите ли в чужбина и цената до ключ. Благодаря предварително.

Mihail
Mihail

privet iskam da popitam kshytata e mnogo xybava dali poznavate ili znaete koi bi mogl da izplni vashia proek taka kak e opznachen chakam vashiat odgovor

Светозар Петков
Светозар Петков

Здравейте, няма пречка къщата да бъде изпълнена от строителна фирма, която си разбира от работата. Има вече изпълнен подобен проект, но нямаме контакти на строителя. Макар и с разчупена визия, къщата не е много по-трудна за изпълнение от стандартна монолитна къща. Поздрави!


Галин Димитров
Галин Димитров

Здравейте ,
искам да попитам може ли да се изгради от желязна конструкция с термопанел ?

Илиан Петков
Илиан Петков

Здравейте, конструкцията може да се изпълни като стоманена скелетна. Стените биха могли да се завършат с термопанел, но има доста детайли, които трябва да обсъдим, ако искате да получите същия вид, като на картинките в сайта. Както виждате на много места стените излизат напред, което предполага, че или ще монтираме термопанел от двете страни на конструкцията, или от едната поне ще се наложи да предвидим композитен материал с послоен монтаж. Най-добре е да се чуем и да си уговорим среща в нашия офис, за да коментираме. Поздрави!


Kadirova
Kadirova

Tocnata Cena do kluch- dvufamilna postroika? Imate li shans da stroite v Germania na sushtata cena- bez da se vliaete OT tukashnia visok anormalen Standart?otgovora?

Светозар Петков
Светозар Петков

Здравейте, ние сме проектанти и не можем да Ви дадем точна цена за строителство до ключ (а при това става дума и за Германия). Поздрави!


Драгомир Иванов
Драгомир Иванов

Здравейте, имам запитване относно проект ID:230! Страхотен проект много ми хареса , може ли да се изгради от дървена конструкция? Поздрави