Архитектурно студио
Работим във всички мащаби и във
всички сфери
архитекти София
Създаваме пространства в синхрон със
заобикалящата
ги среда
Архитектурно студио
Интегрираме природния релеф с
човешката
находчивост
Архитектурно студио
Реализираме динамични, иновативни и
устойчиви
проекти

Готов проект на къща 36

Информация за проекта:

 • Проект ID: 221
 • Тип покрив: Плосък
 • Цена: 3760 лв. (без ДДС)
 • Технически показатели
 • Застроена площ: 88 кв.м.
 • Разгъната застроена площ: 160 кв.м.
 • Функционалност
 • Надземни етажи: 2
 • Стаи: 3
 • Спални: 2
 • Балкони/Тераси: 1
 • Веранди: 2
 • Гараж (брой коли): 2
 • Бани/WC: 2
 • Сутерен: Не

Информация за проекта:

Това е готов типов проект на еднофамилна къща с модерен облик и излъчване. Разчупените форми и експресивни обеми допринасят за съвременното звучене на сградата. Фасадата е изпълнена с елегантна дървена облицовка и цветна мазилка. Концепцията на къщата е жилищните помещения да са отворени изцяло към двора, докато обслужващите помещения са обърнати към улицата. Къщата е двуетажна и се състои от входно антре, дневна с кът за камина, трапезария, кухня, тоалетна и склад. Проектирана е голяма витрина към двора, която да отвори къщата към гледката. Пред дневната е развита просторна покрита веранда, решена в стилистиката на къщата. Проектирани са две паркоместа, които са покрити от обема на втория етаж. Той съдържа две спални, баня и дрешник в коридора. Пред спалните е проектиран балкон, от който по стълба се стига до озеленения плосък покрив. Покривът служи като издигната веранда за отдих и релакс с прекрасен изглед към околността, а почвеният слой изолира и предпазва помещенията от прегряване или студ. Метални жалузи контролират ослънчеността на спалните и по този начин повишават комфорта на обитание.

Конструкцията на къщата е монолитна стоманобетонна с тухлени ограждащи стени с необходимата топлоизолация, монтирана външно. Покривът на сградата е плосък. Дограмата е дървена със стъклопакет от нискоемисионно стъкло.

Минималното лице на парцела към улицата е:
за жилищно строителство - 17м
за вилно строителство - 19м

ПРОМЕНИ /МОДИФИКАЦИИ/ ПО ПРОЕКТА:
Важно: Ние сме преди всичко архитекти, а не търговци и проектите, които предлагаме не са „готов артикул”, разпечатан и подреден на рафт, чакащ купувачи. Всеки един „готов проект” е отправна точка към Вашия бъдещ дом. Така подготвени проектите позволяват да се променя вида и начина на отопление, да се добавят допълнителни инсталации и системи като СОТ, видео наблюдение и др.
ВЪЗМОЖНИ СА ВСЯКАКВИ ПРОМЕНИ ПО ПРОЕКТИТЕ (от най-минималните като смяна на материалите по фасадата) до основни модификации като промяна на габаритите на къщата, добавяне или премахване на помещения и дори етажи.
За промени, които не засягат конструкцията и квадратурата на къщата, цената остава непроменена. За промени, които засягат квадратурата на къщата, цената на проекта се прекалкулира на база 10евро/м2 (за монолитно строителство) и 11евро/м2 (за къщи със сглобяема конструкция) като се взима новата (променена) квадратура и се добавят 200-400лв.

Пример:
Готов проект „х” преди промяна: 288кв.м.; цена 5600лв
Готов проект „х” след промяна: 300кв.м.; цена 5880лв + (200-400)лв

Изпратете своето запитване към проекта чрез бутона „Обратна връзка”

221 3760

Планове:

План на първи етаж

План на първи етаж

План на втори етаж

План на втори етаж

Коментари

Емил Първанов
Емил Първанов

Здравейте! Това е втория проект, към който имам интерес. Въпросите ми към Вас са:

1. Възможно ли е на покрива да няма градинка? И с какво бихте предложили да я заменим?

2. Каква е цената на изпълнението да ключ при оптимално добър избор на материалите?

Светозар Петков
Светозар Петков

Здравейте, чарът на проекта до известна степен е използваемия покрив. Не е задължително да е покривна градина. Може да е покрит с плочки или филц. Това е по желание на клиента. Цената на проекта до ключ е около 350евро/м2.


Стоян Михов
Стоян Михов

Здравеите,искам да попитам колко е общата площ на пьржи етаж и страмни ли са стьлбите кьм втория етаз, тьй като ми се виждат високи таваните ,благодаря

Светозар Петков
Светозар Петков

Здравейте, площта на първо ниво е 88 м2, които са разделени на 33 м2 покрити пакоместа и 55 м2 площ заключена от стените. Стълбите са със стандартна височина (16,7см).


Юлия Колева
Юлия Колева

Здравейте!

Проектът е страхотен, поздравления! Моля, бихте ли уточнили какво се включва в "цената на проекта до ключ около 350 евро/кв.м."

Светозар Петков
Светозар Петков

Здравейте, обикновено в тази цена се включват всички довършителни работи с боята и настилките. Мебелите са отделно.


Христов
Христов

Здравейте. Възможно ли е къщата да се построи на наклонен терен на който пътя е от горната страна, като за целта гаража се премести на втория етаж, а спалните на долния?

Светозар Петков
Светозар Петков

Здравейте, след препроектиране на къщата не виждам пречка да разположим гаража на второ ниво (така че да е на нивото на пътя), а спалните да са на долно ниво. Поздрави!


Тони Тасев
Тони Тасев

Здравейте,страхотен проект,доста компактен и изглежда много функционален!
Това което искам да ви попитам е,тази ориентировъчна цена от €350/кв.м. до ключ,това за монолитно строителство ли е или за сглобяеми къщи?
Благодаря Ви!

Илиан Петков
Илиан Петков

Здравейте, цената е дадена за монолитно строителство. Но е доста ориентировъчна. Тя е била актуална към 2013г. Ако строите със строителна фирма цената би била по-скоро около 400 - 420 евро/м2 без ДДС. Но това зависи много от фирмите, защото те дават оферти в големи граници. При сглобяемите къщи цената без стоманобетоновия фундамент е 350евро/м2. Поздрави!


Димитър Кънев
Димитър Кънев

Здравейте,
Страхотен проект! Може ли да се изпълни като стоманена конструкция и сандвич панели като външни стени и покриви? Това ще утежни ли стойността на проекта?

Илиан Петков
Илиан Петков

Здравейте,
Проектът може да бъде подговен с метална конструкция и съответно да се предвидят сандвич панели за стените. Опасявам се, че има много пунктове, които ще представляват риск при изпълнението по този начин. Има и негативни кантове по фасадата, наконени стени и чупки, които ще усложнят строителството с панели. Това е ако искате да запазите визията. Иначе може да се опримизира формата като се запази разпределението и функционалността. Ще има някакво оскъпяване, което ще е в рамките на до 20% от цената на проекта. Поздрави!