Архитектурно студио
Работим във всички мащаби и във
всички сфери
архитекти София
Създаваме пространства в синхрон със
заобикалящата
ги среда
Архитектурно студио
Интегрираме природния релеф с
човешката
находчивост
Архитектурно студио
Реализираме динамични, иновативни и
устойчиви
проекти

Готов проект на къща 31

Информация за проекта:

 • Проект ID: 216
 • Тип покрив: Двускатен
 • Цена: 5000 лв. (без ДДС)
 • Технически показатели
 • Застроена площ: 91 кв.м.
 • Разгъната застроена площ: 91 кв.м.
 • Функционалност
 • Надземни етажи: 1
 • Стаи: 4
 • Спални: 2
 • Веранди: 1
 • Бани/WC: 2
 • Сутерен: Не

Информация за проекта:

Този готов проект на еднофамилна къща има компактна форма. Концепцията на къщата е жилищните помещения да са ориентирани изцяло към двора, а обслужващите помещения да са разположени към улицата. Къщата е с модерна визия като фасадата е изпълнена с каменна облицовка и цветна мазилка. Особено внимание е отделено на дървените елементи, които създават топлина и уют. Къщата е едноетажна и се състои от входно антре, дневна, трапезария, кухня, две спални, баня, тоалетна и склад. Проектирано е обитаемо подпокривно пространство, което е достъпно от дневната. Площно покривно остъкляване осветява това пространство. Всички помещения имат големи прозорци, за да се възползват максимално от дневната светлина. Пред дневната е проектирана просторна покрита веранда. Проектирано е покрито паркомясто за една кола.

Конструкцията на къщата е в два варианта: монолитна стоманобетонна с тухлени ограждащи стени с необходимата топлоизолация, монтирана външно и във вариант с дървена конструкция. Покривът на сградата е двускатен, покрит с керемиди. Дограмата е дървена със стъклопакет от нискоемисионно стъкло.

Минималното лице на парцела към улицата е:
за жилищно строителство - 21м
за вилно строителство - 23м

ПРОМЕНИ /МОДИФИКАЦИИ/ ПО ПРОЕКТА:
Важно: Ние сме преди всичко архитекти, а не търговци и проектите, които предлагаме не са „готов артикул”, разпечатан и подреден на рафт, чакащ купувачи. Всеки един „готов проект” е отправна точка към Вашия бъдещ дом. Така подготвени проектите позволяват да се променя вида и начина на отопление, да се добавят допълнителни инсталации и системи като СОТ, видео наблюдение и др.
ВЪЗМОЖНИ СА ВСЯКАКВИ ПРОМЕНИ ПО ПРОЕКТИТЕ (от най-минималните като смяна на материалите по фасадата) до основни модификации като промяна на габаритите на къщата, добавяне или премахване на помещения и дори етажи.
 

216 5000

ЗАКУПУВАНЕ НА
ПРОЕКТ НА КЪЩА

Имате въпроси по проекта?
Ние сме тук да Ви помогнем!
Свържете се с нас сега!

(+359 887) 237 839
(+359 887) 213 099

Планове:

План на първи етаж

План на първи етаж

План на подпокривен етаж

План на подпокривен етаж

Коментари

Miroslav
Miroslav

Haresva mi tozi proekt, i bih jelal da si go zakupia. Moje li da se izpalni kato sglobiaema kasha, predvid po kratkoto vreme na izpalnenie.

Светозар Петков
Светозар Петков

Здравейте, радвам се че къщата ви допада. Проектът може да бъде изпълнен и с дървена конструкция при желание от ваша страна. Ако под сглобяема къща имате в предвид дървени "сандвич" панели (каквито определени строителни фирми предлагат) то проектът може да се разработи, но е необходима допълнителна информация за строителната системата.


Александър
Александър

много ми харесва този проект дали някой го е строил до сега и колко му е излязло долу горе грубия строеж с покрива.благодаря предварително

Светозар Петков
Светозар Петков

Здравейте, радвам се че проекта на къща ви харесва. Проектът още не е реализиран и не мога да кажа конкретна строителна стойност. Все пак можете да се запознаете ориентировъчно за цената на строителството от нашата статия "Каква е строителната стойност на еднофамилната къща" в блога ни.

Александър
Александър

здрабейте искам да ви попитам какво точно имате предвид с 'Минималното лице на парцела към улицата 21м.',заштото моя парцел е 11м.на 22м. Кам улицата е 11м.дали ште може да се застрои в тая плошт?

Светозар Петков
Светозар Петков

Здравейте, понятието "минимално лице на парцел" е създадено с цел улеснение за хората да разберат дали габаритите на техните парцели са достатъчни, за да поберат конкретната къща. При парцел от 11м (лице към улица) и свободно-стояща къща (не на калкан), това означава 5м лице на сградата към улица (ако се приеме стандартното отдръпване по 3м от двете странични граници на парцела). За да съм максимално конкретен е необходимо да се запозная с визата за проектиране на парцела. Този проект на къща изисква по-голямо лице към улица.


Божана Виденова
Божана Виденова

Здравейте , общо взето нищо не разбрах от ценовата листа , този проект много ни харесва и бихме желали да го осъществим , горе долу на каква стойност излиза къщата до ключ?

Светозар Петков
Светозар Петков

Здравейте, радвам се че проектът ви харесва и че виждате в него вашия бъдещ дом. Относно строителната стойност, тя е приблизително 600 лв на м2 или за 90 м2 означава 54 000 лв (без ДДС) до ключ. Тази цена е ориентировъчна и единствено строителните фирми могат да ви посочат конкретна стойност на база конкретния проект.


Божана Виденова
Божана Виденова

Здравейте отново , след дълго обмисляне категорично се спряхме на този проект , искаме да знаем без гаражното пространство каква ще е квадратурата на къщата?

Светозар Петков
Светозар Петков

Здравейте, квадратурата на къщата е такава, каквато е описана - 89м2. Гаражното пространство е под навес и като такова ние не го включваме в общата площ.


Божана Виденова
Божана Виденова

А верандата включва ли се в квадратурата , искаме от някъде да "отрежем" за да се съберем в 70-75кв........

Светозар Петков
Светозар Петков

Здравейте, в писмо ще ви изпратя възможните начини на действия. Квадратурата е по външни стени и включва само и единствено помещенията.


Божана Виденова
Божана Виденова

Благодаря , ще чакам!

Валентинов
Валентинов

интересува ме какво е скосяването на подпокривното пространство, височината на най-ниската и най-високата точка,възможно ли е това пространство да бъде използвано като спалня,и възможно ли е изграждането на тераса вдясно,над навеса.старозагорската фирма "домкомфорт" изпълнявала ли е ваш проект,доволни ли сте от тяхната работа..благодаря

Светозар Петков
Светозар Петков

Здравейте, покривът на тази къща е с 30 градусов наклон. Подпокривното пространство е с променлива височина като при билото светлата височина е около 2,1м, а в най-ниската част е около 30 см. Пространството в момента е развито като дневна, но може да се превърне и в спалня без проблем. Относно терасата над гаража, има как да се оформи, но ще е с ограничени размери. До момента визираната строителна фирма не е изпълнявала наш проект и не мога да коментирам тяхното качество.

Валентинов
Валентинов

Питам,защото на техния сайт са представени ваши проекти.Бихте ли препоръчали някои фирми за този проект..

Светозар Петков
Светозар Петков

Здравейте, предлагам да се чуем или видим (в зависимост от това къде се намирате) и да обсъдим възможностите. В зависимост от местоположението на къщата ще преценим дали можем да ви препоръчаме строител.


Станислава
Станислава

Здравейте. Много ни хареса Вашия проект - функционалното разпределение удовлетворява изцяло нашите желания.Възможно ли е всички помещения да се вместят в по-малка площ - например 70-75 кв.м.? Колко би струвал проекта за монолитна къща с такава квадратура?Посочената в по-стар Ваш отговор цена от 600 лв. за кв.м. (без ДДС) актуална ли е към днешна дата 2014 г.?Предварително благодаря за отговорите.

Светозар Петков
Светозар Петков

Здравейте, редуциране с 15-20м2 на този проект е невъзможно само с намаляне на размерите на помещенията (без да се премахне поне едно помещение). Има реална опасност ако запазим броя стаи те да станат прекалено малки и да са нефункционални. Намаляне на площта с около 8 м2 е възможно. Ако все пак целта е достигане на 75 м2 то е добре да се помисли за премахване на тоалетната и като цяло по-съществено преработване на проекта. Относно цената за проектиране - тя няма да се промени. Строителната стойност вероятно ще е около 350 евро/м2, но това зависи от фирмата изпълнител и от местоположението на самия парцел. Поздрави!


Милена Гергиева
Милена Гергиева

Здравейте! Тъй като много ми хареса вашият проект искам да попитам как се стига до подпокривното пространство ,тъй като там ще е подходящо за спалня а не видях никъде в проекта стълби?Вторият ми въпрос е дали би могло още малко да се повдигне подпокривното пространство? И да попитам в София къде ще можем да се срещнем за да обсъдим промените ,които искаме да се направят по проекта ,също така и телефон за връзка! Лек и Успешен ден!!!

Светозар Петков
Светозар Петков

Здравейте, подпокривното пространство е достъпно от стръмна дървена стълба в трапезарията (долепена до стената на спалнята). Към момента ние използваме подпокривното пространство, такова каквото е, и неговата площ е като бонус към проекта. При едно повдигане на покрива ще се наложи калкулиране на тази площ към РЗП на къщата, което би променило леко цената на проекта. Контакти на студиото можете да видите в горната част на страницата. Тел: 0887 213 099. Поздрави!

Йоанна Пейчева
Йоанна Пейчева

Здравейте,
много ми харесва проекта за къща и искам да Ви попитам, мястото отредено за гараж на автомобил може ли да бъде приобщено към къщата и там да бъде изградена още една стая.

Светозар Петков
Светозар Петков

Здравейте, може без проблем да добавим още едно помещение на мястото за гараж като за целта ще продължим коридора и леко ще преработим банята. Това ще увеличи квадратурата на къщата и респективно ще завиши леко цената на проекта. Ако се интересувате мога да Ви изпратя оферта за проектиране. Поздрави!


Петрова
Петрова

Здравейте,така обявената цена от 2000 лв. за проекта само архитектурна част ли включва или всички части/ВИК, Електро......?

Илиан Петков
Илиан Петков

Здравейте, обявената цена включва следните части: Архитектура, Конструкции, Електро, ВиК, ОВК, Енергийна ефективност, ПБЗ, ПБ. За пълна информация какво е включено и какво не, може да натиснете синия бутон "Какво е включено?" вляво под цената на проекта. там сме описали подробно какво е включено и какво не. Поздрави!


Ивайло
Ивайло

Здравейте, искам да попитам това 20м2 между 1 етаж и под покривното пространство плоча ли е или гредоред.
Самата къща може ли да се завърти така че да може да се построи на парцел с по малко лице , примерно 11,25 и 2 по 3м отстояние 17м лице

Илиан Петков
Илиан Петков

Здравейте, това пространство може да бъде решено и с гредоред и с плоча. Зависи от това дали къщата е монолитна или със сглобяема скелетна конструкция. Проектирали сме я и по двата начина. Къщата може да се завърти по всякакъв начин, стига да може да се вмести в парцела. Поздрави!