Архитектурно студио
Работим във всички мащаби и във
всички сфери
архитекти София
Създаваме пространства в синхрон със
заобикалящата
ги среда
Архитектурно студио
Интегрираме природния релеф с
човешката
находчивост
Архитектурно студио
Реализираме динамични, иновативни и
устойчиви
проекти

Готов проект на къща 11

Информация за проекта:

 • Проект ID: 196
 • Тип покрив: Четирискатен
 • Цена: 3780 лв. (без ДДС)
 • Технически показатели
 • Застроена площ: 91 кв.м.
 • Разгъната застроена площ: 161 кв.м.
 • Функционалност
 • Надземни етажи: 2
 • Стаи: 4
 • Спални: 3
 • Балкони/Тераси: 1
 • Веранди: 1
 • Бани/WC: 2
 • Сутерен: Не

Информация за проекта:

Този готов типов проект на еднофамилна къща има традиционна визия. Материалите по фасадата включват каменна облицовка, дървена облицовка и два цвята мазилка. Многото дървени елементи като колоните и парапета на верандата, подкосите крепящи покрива и дървената облицовка приобщават къщата към природната среда. Сградата е двуетажна и на първо ниво съдържа входно антре, дневна с камина, трапезария, кухня, спалня, баня и склад. Просторна покрита веранда осъществява връзката на къщата с двора. На верандата е проектиран кът за хранене на открито. На второ ниво са развити две спални и баня. Проектирана е покрита тераса. Площно остъкляване на юг вкарва слънчевите лъчи дълбоко в помещенията и позволява на обитателите да се възползват максимално от дневната светлина.

Конструкцията на къщата е монолитна стоманобетонна с тухлени ограждащи стени с необходимата топлоизолация, монтирана външно. Покривът на сградата е четирискатен, покрит с керемиди. Дограмата е дървена със стъклопакет от нискоемисионно Ка-стъкло.

Минималното лице на парцела към улицата е:
за жилищно строителство - 18м
за вилно строителство - 20м

ПРОМЕНИ /МОДИФИКАЦИИ/ ПО ПРОЕКТА:
Важно: Ние сме преди всичко архитекти, а не търговци и проектите, които предлагаме не са „готов артикул”, разпечатан и подреден на рафт, чакащ купувачи. Всеки един „готов проект” е отправна точка към Вашия бъдещ дом. Така подготвени проектите позволяват да се променя вида и начина на отопление, да се добавят допълнителни инсталации и системи като СОТ, видео наблюдение и др.
ВЪЗМОЖНИ СА ВСЯКАКВИ ПРОМЕНИ ПО ПРОЕКТИТЕ (от най-минималните като смяна на материалите по фасадата) до основни модификации като промяна на габаритите на къщата, добавяне или премахване на помещения и дори етажи.
За промени, които не засягат конструкцията и квадратурата на къщата, цената остава непроменена. За промени, които засягат квадратурата на къщата, цената на проекта се прекалкулира на база 10евро/м2 (за монолитно строителство) и 11евро/м2 (за къщи със сглобяема конструкция) като се взима новата (променена) квадратура и се добавят 200-400лв.

Пример:
Готов проект „х” преди промяна: 288кв.м.; цена 5600лв
Готов проект „х” след промяна: 300кв.м.; цена 5880лв + (200-400)лв

Изпратете своето запитване към проекта чрез бутона „Обратна връзка”

196 3780

Планове:

План на първи етаж

План на първи етаж

План на втори етаж

План на втори етаж

Коментари

Радостин Николов
Радостин Николов

Привет

Ние сме две семейства притежаващи идентични имоти един до друг. Можем ли да закупим един проект за тази къща и да го използваме за двете сгради?

Поздрави

Данчо Василев Василев
Данчо Василев Василев

Здравейте,

Имам парцел с размери 15 метра лице и 27 метра дълбочина.

Интересуваме, дали този проект може да се построи в такъв имот, или ще трябва да се преработва, и дали сте правили количествена оценка, приблизително колко ще струва построяването?

Благодаря предварително за отговора!

Светозар Петков
Светозар Петков

Здравейте, ширината на парцела ви е недостатъчна, за да приложим този проект едно към едно (дори и завъртян на 90 градуса). Ще е необходима адаптация, за да поберем къщата в парцел с лице 15м. Относно строителната стойност ориентировъчно такава къща би струвала около 400 евро на м2 до ключ.

Боян Маринов
Боян Маринов

Може ли този проект да се преправи от монолитно на сглобяем тип строителство с дървена или метална конструкция.

Светозар Петков
Светозар Петков

Здравейте, няма проблем къщата да се проектира с дървена или метална конструкция. Поздрави!


Dobromir Slavov
Dobromir Slavov

Поздрави ! Интересувам се дали проектите ви важат за други държави . По-специално Германия . Благодаря .

Илиан Петков
Илиан Петков

Здравейте, проектите трябва да бъдат авторизирани (подписани) от проектант с правоспособност в съответната държава. Също така може да се наложи да бъдат приведени към съответното законодателство. Обикновено при прилагане на наш проект в чужбина изпращаме само архитектурата, която да бъде авторизирана от архитект в съответната държава, а останалите специалности се изготвят на място. Поздрави!


Юлиан
Юлиан

Здравейте,
В описанието на проекта пише, че застроената площ е 87 кв. м.
Показах плана на къщата на главния архитект на общината, на чиято площ ще строя къщата си и той ми отговори, че след като верандите са покрити, то те влизат в застроената площ.
Тъй като мястото ми е малко, за мен е важно да се уточни дали това е така, защото трябва да се пресметнат отстоянията от границите на имота.
Не изключвам, разбира се и варианта и архитекта да се е заблудил,

Благодаря предварително!!!

Илиан Петков
Илиан Петков

Здравейте! Архитектът на общината е прав. В застроената площ (ЗП), както и в разгънатата застроена площ (РЗП), когато се изчисляват за общината, влизат и покритите веранди. Представената площ от 87кв.м. е без верандите. За да се прецени дали е възможно да се побере къщата (като площ и като размери) е необходимо да ни изпратите схема (скица) на имота, както и параметрите, които важат за него: плътност на застрояване, Кинт, кота корниз и отстояния до границите на имота. Така ще можем да Ви отговорим точно дали може да приложите проекта или ще е необходимо да се преработи. Поздрави!


Камелия
Камелия

Здравейте,
Харесва ми проекта на тази къща и бих искала да разбера дали имате препоръчано изпълнители/ строители които да се ангажират с построяването на проекта. Знаете ли приблизително на каква цена възлиза този проект и колко време е нужно за изпълнение.
Благодаря предварително,

Светозар Петков
Светозар Петков

Здравейте, за да можем да препоръчаме строител е нужно да знаем къде е разположен парцела ви (в коя част на България). Контактите ни със строители са основно за района на гр. София. Относно времето за изпълнение, то зависи основно от това с коя фирма ще извършите строителството. Поздрави!