Архитектурно студио
Работим във всички мащаби и във
всички сфери
архитекти София
Създаваме пространства в синхрон със
заобикалящата
ги среда
Архитектурно студио
Интегрираме природния релеф с
човешката
находчивост
Архитектурно студио
Реализираме динамични, иновативни и
устойчиви
проекти

Готов проект на къща 08

Информация за проекта:

 • Проект ID: 193
 • Тип покрив: Четирискатен
 • Цена: 7200 лв. (без ДДС)
 • Технически показатели
 • Застроена площ: 154 кв.м.
 • Разгъната застроена площ: 324 кв.м.
 • Функционалност
 • Надземни етажи: 2
 • Стаи: 4
 • Спални: 3
 • Балкони/Тераси: 4
 • Веранди: 1
 • Гараж (брой коли): 1
 • Бани/WC: 4
 • Сутерен: Не

Информация за проекта:

Този готов проект на еднофамилна къща е разработен с идеята да бъде построен сред вековни дървета и зеленина. Отчитайки този факт, проектът на къщата обръща основно внимание на камъка и дървото, за да се приобщи сградата към околната среда. Отделни стени на къщата са изцяло облечени с каменна облицовка, но до тях бялата мазилка създава усещането за елегантност, лекота и детайл. Големите стрехи, които покриват терасите са укрепени от дървени подкоси. Дървените капаци на прозорците, както и масивните дървени парапети сливат сградата с природната среда. Главния вход на къщата е подчертан от две колони и арковидни отвори. Сградата е развита на два етажа като на първо ниво са проектирани просторно входно фоайе, голяма дневна с кът за камина и зимна градина, трапезария, кухня, гараж за една кола, баня и два склада. Дървени перголи с увивна растителност покриват верандата пред дневната и подхода към гаража. На второ ниво са проектирани три просторни спални, две бани, сауна, дрешник и тоалетна. Една част от нивото е развита като емпоре с директна визуална връзка към трапезарията. Това създава усещането за простор в помещението.

Конструкцията е монолитна стоманобетонна. Ограждащите стени са тухлени с външна топлоизолация. Фасадното оформление се състои от бяла мазилка и каменна облицовка. Дограмата е от PVC със стъклопакет от нискоемисионно стъкло. Покривът е четирискатен покрит с керемиди.

Минималното лице на парцела към улицата е:
за жилищно строителство - 17м
за вилно строителство - 19м

ПРОМЕНИ /МОДИФИКАЦИИ/ ПО ПРОЕКТА:
Важно: Ние сме преди всичко архитекти, а не търговци и проектите, които предлагаме не са „готов артикул”, разпечатан и подреден на рафт, чакащ купувачи. Всеки един „готов проект” е отправна точка към Вашия бъдещ дом. Така подготвени проектите позволяват да се променя вида и начина на отопление, да се добавят допълнителни инсталации и системи като СОТ, видео наблюдение и др.
ВЪЗМОЖНИ СА ВСЯКАКВИ ПРОМЕНИ ПО ПРОЕКТИТЕ (от най-минималните като смяна на материалите по фасадата) до основни модификации като промяна на габаритите на къщата, добавяне или премахване на помещения и дори етажи.
За промени, които не засягат конструкцията и квадратурата на къщата, цената остава непроменена. За промени, които засягат квадратурата на къщата, цената на проекта се прекалкулира на база 10евро/м2 (за монолитно строителство) и 11евро/м2 (за къщи със сглобяема конструкция) като се взима новата (променена) квадратура и се добавят 200-400лв.

Пример:
Готов проект „х” преди промяна: 288кв.м.; цена 5600лв
Готов проект „х” след промяна: 300кв.м.; цена 5880лв + (200-400)лв

Изпратете своето запитване към проекта чрез бутона „Обратна връзка”

193 7200

Планове:

План на първи етаж

План на първи етаж

План на втори етаж

План на втори етаж

Коментари

Кирил Калев
Кирил Калев

Здравейте ,

Имам следния въпрос , този проект би могъл да бъде построен на парцел 397 кв.м( 20кв.м х 19,85кв.м ?

Илиан Петков
Илиан Петков

Здравейте, този проект на къща не може да бъде приложен да конретния терен. Минималните размери са 16м ширина и 28м дълбочина. Поздрави!


Йордан Палазов
Йордан Палазов

Интересува ме, предлагате ли строителство до ключ на този проект? Цената на кв м. каква е плюс минус в зависимост от качеството на материалите - облицовки, дърво и т.н. Може ли към този проект да бъде включени външен басейн, както и терасиране и озеленяване на огромен двор?