Архитектурно студио
Работим във всички мащаби и във
всички сфери
архитекти София
Създаваме пространства в синхрон със
заобикалящата
ги среда
Архитектурно студио
Интегрираме природния релеф с
човешката
находчивост
Архитектурно студио
Реализираме динамични, иновативни и
устойчиви
проекти

Готов проект на къща 05

Информация за проекта:

 • Проект ID: 190
 • Тип покрив: Четирискатен
 • Цена: 6820 лв. (без ДДС)
 • Технически показатели
 • Застроена площ: 109 кв.м.
 • Разгъната застроена площ: 306 кв.м.
 • Функционалност
 • Надземни етажи: 2
 • Стаи: 6
 • Спални: 5
 • Балкони/Тераси: 3
 • Веранди: 1
 • Бани/WC: 6
 • Сутерен: Не

Информация за проекта:

Планът на тази еднофамилна къща се характеризира с разчупени обеми и овални форми. Фасадата е изпълнена с каменна облицовка и бяла мазилка, а парапетите на балконите са дървени. Къщата е двуетажна като на първия етаж са проектирани входно антре, дневна, трапезария, кухненски бокс, кабинет със собствена баня, тоалетна и два склада. Пред дневната е развита овална веранда, която е частично покрита. Арковидна стълба води към втория етаж. Там са проектирани четири спални със самостоятелни бани към всяка от тях. Пред спалните са предвидени тераси. На покрива има използваема тераса покрита с дървена пергола.

Конструкцията на къщата е монолитна стоманобетонна с тухлени ограждащи стени с необходимата топлоизолация, монтирана външно. Покривът на сградата е четирискатен, покрит с керемиди. Терасите са изпълнени със студоустойчива настилка. Дограмата е дървена със стъклопакет от Ка-стъкло.

Минималното лице на парцела към улицата е:
за жилищно строителство - 19м
за вилно строителство - 21м

ПРОМЕНИ /МОДИФИКАЦИИ/ ПО ПРОЕКТА:
Важно: Ние сме преди всичко архитекти, а не търговци и проектите, които предлагаме не са „готов артикул”, разпечатан и подреден на рафт, чакащ купувачи. Всеки един „готов проект” е отправна точка към Вашия бъдещ дом. Така подготвени проектите позволяват да се променя вида и начина на отопление, да се добавят допълнителни инсталации и системи като СОТ, видео наблюдение и др.
ВЪЗМОЖНИ СА ВСЯКАКВИ ПРОМЕНИ ПО ПРОЕКТИТЕ (от най-минималните като смяна на материалите по фасадата) до основни модификации като промяна на габаритите на къщата, добавяне или премахване на помещения и дори етажи.
За промени, които не засягат конструкцията и квадратурата на къщата, цената остава непроменена. За промени, които засягат квадратурата на къщата, цената на проекта се прекалкулира на база 10евро/м2 (за монолитно строителство) и 11евро/м2 (за къщи със сглобяема конструкция) като се взима новата (променена) квадратура и се добавят 200-400лв.

Пример:
Готов проект „х” преди промяна: 288кв.м.; цена 5600лв
Готов проект „х” след промяна: 300кв.м.; цена 5880лв + (200-400)лв

Изпратете своето запитване към проекта чрез бутона „Обратна връзка”

190 6820

Планове:

План на първи етаж

План на първи етаж

План на втори етаж

План на втори етаж

План на покрива

План на покрива

Коментари

StDaskalov
StDaskalov

Добър ден, интересува ме каква би била цената на реализация до груб строеж както и по какъв начин е решено отоплението и дали може да се използват складовете за котелно тъй-като не виждам там да има комин.Друг въпрос който имам е дали може парапетите да бъдат прозрачни и дали дървената пергола може да бъде замемена с някакъв вид покрив който да позволява да се използва горната тераса и при дъжд?Благодаря, Стефан

Светозар Петков
Светозар Петков

Здравейте, по наша преценка цената за груб строеж би била между 140 и 170 евро м2. Тъй като този проект е реализиран със сезонно обитание, отоплението е на ток (ел радиатори или климатици). Разбира се проекта може да се адаптира с котле в склада като се добави коминно тяло. Парапетите могат да бъдат всякакви (по ваше желание). Перголата на покрива е декоративен елемент и като такъв може да бъде заменен с плътно покритие (скатен покрив с керемиди, стъклени панели като парапетите или нещо трето по ваше желание).


Тодор
Тодор

ok e

Todorov
Todorov

Здравейте, г-н. Петков!! Благодаря Ви за този проект от който, меко казано не мога да се отлепя!! Бих добавил, само и гаража от проект 06, но просто този ми е слабост...малка корекция(обединяване) на двете съседни спални на втори етаж в една по голяма за домакина! Искам да попитам точно това дали е възможно в конкретния случай и другото е, да разбирам ли че една от услугите които предлагате "Авторски контрол" е да следите работата на фирмата строител дали се придържа към проекта който е зададен, правилно ли го разбирам ?

Светозар Петков
Светозар Петков

Здравейте, благодаря за изразеното положително мнение. Възможно е обединяване на двете спални в една по-голяма. Относно авторския надзор - правилно сте разбрал същността му. Нашата задача е да осигурим точното изпълнение на проекта.


Тодоров
Тодоров

Ясно, благодаря. Само още нещо което пропуснах, за двете крайни спални или по скоро за покривите им. Дали е възможно да са скосен тип, с идеята да се сложат панорамни прозорци или по друг според вас възможен начин за това ?

Светозар Петков
Светозар Петков

Здравейте, има възможност, но с преработване на покривите им. Поне на пръв поглед виждам няколко възможности за реализиране на идеята, но те трябва да се проговорят в един разговор в наш офис. Поздрави!


Тодоров
Тодоров

Добре, ясно. Още веднъж, много благодаря! Поздрави на вас и вашия екип!

Павлина
Павлина

Искам да Ви питам, има ли построена къща с този проект и къде се намира тя?

Светозар Петков
Светозар Петков

Здравейте, тази къща е в процес на строителство около гр. Сандански. Поздрави!


Veska
Veska

Nenoga da razbera 2000 struva sihko tova i kawtata e imam

Veska
Veska

Pardon.imax.pretvid 6000 plawtam sihko tovae Moe tazi.krasiva.kawta.wte.imam.do.dva.meseca

Илиан Петков
Илиан Петков

Здравейте, цената от 6000лв е за проектите на къщата, които ще внесете в общината, за да получите строително разрешение. Поздрави!


Ася
Ася

Здравейте!Казвате, че този проект е за сезонно обитание и плануваната от Вас цена за реализирането му на етап груб строеж е около 140-170 евро/м2. В тази цена включена ли е външна топлоизолация, студоустойчивата настилка на терасите и дограмата?Благодаря предварително!

Светозар Петков
Светозар Петков

Здравейте, проектът е подходящ, както за сезонно, така и за постоянно обитаване. В цената за груб строеж влизат само стоманобетонните работи, тухлената зидария и покрива. Останалите работи влизат в графа "довършителни работи". По-точно остойностяване можете да получите от строителните фирми. Поздрави!


Rifat Likov
Rifat Likov

Zdraveyte- Prekrasen project. Prochetoh che prez 2012 e struvalo okolo 170 evro/km2 za grub stroej, kolko spored vas shte struva sega? Sashto taka iskam da popitam dali tazi kushta vsashnost beshe postreona I kakyv feedback ima ot sobstvenicite? Interesuvame se ot tova dali sashto tozi project moje da se preobrazi za kushta za gosti? Oceniavam mnenieto vi.

Светозар Петков
Светозар Петков

Здравейте, благодаря за изразеното положително мнение за проекта. По наши наблюдения грубият строеж на къщата е в рамките на 160-180 евро/м2 РЗП. До ключ ще излезе около 400-450 евро/м2. Тази къща е проектирана няколко пъти и то именно за къща за гости. Подходяща е поради факта, че всяка спалня има собствен санитарен възел. Нямаме обратна връзка от клиентите, за които е изработван този проект и затова немога да Ви кажа докъде е стигнал строежа и. Поздрави!