Архитектурно студио
Работим във всички мащаби и във
всички сфери
архитекти София
Създаваме пространства в синхрон със
заобикалящата
ги среда
Архитектурно студио
Интегрираме природния релеф с
човешката
находчивост
Архитектурно студио
Реализираме динамични, иновативни и
устойчиви
проекти

Административна сграда на Община Бургас

Информация за проекта:

  • Проект ID: 18
  • Местоположение: ж.к. „Меден рудник“, гр. Бургас
  • Фаза на проектиране: технически проект
  • Дата на завършване: 02.2009
  • Етап на строителство: Проект
  • Тип покрив: Плосък
  • Технически показатели
  • Разгъната застроена площ: 8056 кв.м.

Информация за проекта:

Това е проект на административната сграда на Община Бургас, район Меден Рудник. Сградата осъвместява различни обществени функции и дейности.

Поради денивелацията на терена от север и изток се появяват подпорни стени, които са богато озеленени и създават хоризонтална площадка за достъп до отделните входове на административната сграда, а именно: входа за конферентната зала, входа за кафето, входа за заседателната зала, входа за отдел данъци и такси, входа за фронт офиса, както и главния вход на общината. Съгласно Наредба №6 за достъпна среда от северозапад е предвиден пешеходен достъп на ниво (без стъпала) до всички тези входове за хора с увреждания. От югоизток е проектиран входа за ритуалната зала, а изхода и е от югозапад, където е обособена зона за снимки с декоративно стъпаловидно озеленяване за фон. Проектирана е евакуационна стълба от северозапад, която извежда персонала и посетителите на сградата към пешеходната алея от запад. От изток има евакуационен изход от подземния паркинг, умело скрит между зелените площи ограждащи главния вход на общината и входа за ритуалната зала.

В ос с главния вход на общината е проектирана алея завършваща с фонтан. Около него е разработена зона за рекреация с големи озеленени площи. Ниско алейно осветление сигнира тази ос и създава усещане за уют и комфорт дори и през нощта. Два прожектора в дъното на оста осветяват източната фасада на сградата, където са и знамената.

Фасадата на сградата е решена със структурно остъкляване, което наред с усещането за ефирност създава и чувство за прозрачност при решаване на обществените дела. Масивен кант облечен в композитни панели дава завършека на сградата.

18 N/A

Коментари

Няма добавени коментари - пишете ни от формата по-долу