Архитектурно студио
We work in every scale and
all architectural fields
architects Sofia
We create spaces that correspond to the
surrounding
environment
Architecture Studio
We integrate natural relief with
human
ingenuity
Architecture Studio
We develop dynamic, innovative and
stable
designs

ПАКЕТ „СОЛАРНО ОБСЛЕДВАНЕ“

Цена на пакета: 200лв

Слънцето е основният природен източник на топлина и светлина. Ориентацията на сградата, архитектурните елементи и детайли по фасадите, както и големината на остъкляването са определящи за това колко и каква топлинна енергия ще получи къщата по естествен начин. Остъклените южни фасади допринасят най-много за топлината през слънчевите зимни дни, но трябва да се внимава и с прегряването на южните помещения през горещото лято. Отделно слънчевите лъчи имат огромен психологически ефект върху нашето настроение. По един начин въздейства една добре ослънчена стая в сравнение със същата стая, когато е мрачна и потискаща.

Нашата работа като проектанти е да осигурим нужното количество пряка слънчева светлина в основните помещения на къщата. Понякога е лесно да се прецени по усет количеството и площта на остъкляването на сградата за оптимално ослънчаване, но много по-често комплексната геометрия на къщата в комбинация с ориентацията и спрямо географските посоки прави трудно предвиждането на коректен резултат.

С пакет „Соларно обследване“ ние ще извършим точно и детайлно изследване на ослънчаването и засенчването в помещенията. Взимаме под внимание големината и формата на балкони, козирки и други архитектурни елементи, за да получим реалистичен модел. Можем да моделираме налични околни сгради или дървета, които биха допринесли за количеството пряка слънчева светлина, което попада в помещенията. Крайният резултат се представя под формата на поредица от почасови изображения или видео за три дати – 22-ри юни, когато денят е най-дълъг (лятно слънцестоене), 22-ри декември, когато денят е най-кратък (зимно слънцестоене) и за 22-ри септември (или 21-ви март), когато е равноденствието. На базата на трите дати може да се определи кои зони от помещенията ще останат винаги в сянка, а също така къде и какви слънцезащитни мерки трябва да се предвидят.