Архитектурно студио
Работим във всички мащаби и във
всички сфери
архитекти София
Създаваме пространства в синхрон със
заобикалящата
ги среда
Архитектурно студио
Интегрираме природния релеф с
човешката
находчивост
Архитектурно студио
Реализираме динамични, иновативни и
устойчиви
проекти

Еднофамилна къща в с. Кошарица

Информация за проекта:

 • Проект ID: 78
 • Местоположение: с. Кошарица, общ. Несебър
 • Фаза на проектиране: технически проект
 • Дата на завършване: 06.2005
 • Етап на строителство: Проект
 • Тип покрив: Двускатен
 • Цена: 5890 лв. (без ДДС)
 • Технически показатели
 • Застроена площ: 101 кв.м.
 • Разгъната застроена площ: 239 кв.м.
 • Функционалност
 • Сутерен: Не
 • Надземни етажи: 2
 • Стаи: 6
 • Спални: 5
 • Балкони/Тераси: 2
 • Веранди: 2
 • Бани/WC: 3

Информация за проекта:

Този проект на вилна сграда съчетава мощната каменна фасада с ефирната светла мазилка в една съвременна визия за селска къща. Големите каменни стени от неформован груб камък приобщават къщата към заобикалящата я пасторална среда. Проектът залага също и на елегантните дървени перголи, за да се впише сградата в природната среда. Къщата е на два етажа като на първия са разположени входно антре, дневна с кът за камина, трапезария, кухня, спалня, баня и склад. Проектирана е покрита веранда пред трапезарията. На втория етаж са предвидени четири просторни спални и две бани. Две големи арковидни тераси са проектирани към двора, дървена пергола ги свързва в една обща композиция. Модерен акцент в къщата е арковидната каменна фасада на стълбището. Покривът надскача драматично към двора, покривайки терасите. Мощният каменен обем на комина подчертава осовата симетрия на къщата.

Конструкцията е монолитна стоманобетонна. Ограждащите стени са тухлени с външна топлоизолация. Фасадното оформление се състои от каменна облицовка и бежова мазилка. Дограмата е от дърво със стъклопакет от нискоемисионно стъкло. Покривът е двускатен покрит с керемиди. Големите стрехи доминират във визията на къщата.

Площ на първо ниво: 121 кв.м.
Площ на второ ниво: 137 кв.м.

78 5890

ЗАКУПУВАНЕ НА
ПРОЕКТ НА КЪЩА

Имате въпроси по проекта?
Ние сме тук да Ви помогнем!
Свържете се с нас сега!

(+359 887) 237 839
(+359 887) 213 099

Планове:

План на първи етаж

План на първи етаж

План на втори етаж

План на втори етаж

Коментари

Андрей
Андрей

изглежда страхотно! имате ли идея или ако имате препоръчан изпълнител на такъв проект (строител)да даде акъл:

-кое изпълнение е по-добре - монолитна или сглобяема ?

-колко би струвало да се реализира?

-как стои въпроса с отоплението? идея за разход/мес. ?поздрави!

Светозар Петков
Светозар Петков

Здравейте, благодаря за коментара. Проекта на къща е замислен за монолитно строителство, което не означава че не може да се адаптира и за дървена конструкция. Ако се изпълнят качествено (което означава постоянен контрол от ваша страна) и двете строителни системи са достатъчно добри. Всяка има своите предимства и недостатъци (които в един разговор можем да споделим). По мое мнение стоманобетона има лек превес в този случай понеже българските строители имат повече опит с него. Също така е по-трудно да сбъркат някой от детайлите. При дървото основен фактор е намирането на качествен, сух и импрегниран материал. Ако се спази цялата технология стъпка по-стъпка (както и всички детайли) то дървената къща има превес. Основното при нея е КОНТРОЛА от ваша страна и ако нямате познанията да следите строителството то препоръчвам по-изпитания метод - стоманобетона. Цената и при двете строителства (ако се изпълняват качествено без да се спестяват технологични процеси) е сходна - около 300 евро на м2 до ключ.

Относно отоплението - то зависи основно какви са опциите в парцела и до вашето желание. Обикновено е котле на пелети, но може да е с термопомпа, климатици, ел радиатори, газ и др. Имаме идея да развием идеята за отоплението и съпътстващите го разходите в най-скоро време.

Поздрави!


Борис
Борис

Здравейте,
проектът на тази къща привлече вниманието ми. В момента картинките са от леко страничен изглед, а бих искал да я видя как би излгеждала отпред и съответно отзад по-централно. Питам, защото на някои проекти имате 360 градусова картинка. Ако закупим този проект, бихте ли могли да ни кажете с какви материали трябва да се изработи тя - тухли изолации, каменната облицовка, мазилки и прочие?
Благодаря

Илиан Петков
Илиан Петков

Здравейте, за тази къща нямаме изготвена панорама, но при закупуване на проекта ще получите пълна количествена сметка, както и информация за вложените материали. Поздрави!