Архитектурно студио
Работим във всички мащаби и във
всички сфери
архитекти София
Създаваме пространства в синхрон със
заобикалящата
ги среда
Архитектурно студио
Интегрираме природния релеф с
човешката
находчивост
Архитектурно студио
Реализираме динамични, иновативни и
устойчиви
проекти

Еднофамилна къща

Информация за проекта:

 • Проект ID: 124
 • Местоположение: с. Кормянско, общ. Севлиево
 • Фаза на проектиране: технически проект
 • Дата на завършване: 06.2012
 • Етап на строителство: Проект
 • Тип покрив: Четирискатен
 • Цена: 5550 EUR (без ДДС)
 • Технически показатели
 • Застроена площ: 270 кв.м.
 • Разгъната застроена площ: 454 кв.м.
 • Функционалност
 • Сутерен: Не
 • Надземни етажи: 2
 • Стаи: 6
 • Спални: 3
 • Балкони/Тераси: 2
 • Веранди: 1
 • Гараж (брой коли): 2
 • Бани/WC: 4

Информация за проекта:

Това е проект на луксозна къща, с модерно излъчване. Разположена е на южен склон с прекрасен изглед към Стара Планина. Отчитайки това къщата е проектирана така, че всички основни помещения да са обърнати към откриващата се панорама. Площни витрини и прозорци приобщават интериора с двора и околната среда. Търсен е обликът на модерна къща, която да предостави всички удобства на своите обитатели като същевременно да се вписва в природната среда чрез фасадните материали – камък и дърво. За да се преодолее денивелацията на терена къщата е решена на два етажа с две полунива. Полуниво 0,00 съдържа просторно входно антре, гараж за два автомобила, склад към гаража, котелно помещение, баня, дрешник, и зона “релакс” с душ и парна баня. Полуниво -1,00 съдържа дневна, трапезария, кухня, кабинет и второстепенна дневна с кухненски бокс и баня. Дневната, трапезарията и кухнята са решени еднопространствено. На югоизток е проектирана просторна веранда, която е отчасти покрита от балконите и покрива на втория етаж. В дневната е проектиран кът за камина. На втория етаж полуниво +2,00 съдържа три просторни спални, баня и дрешник към родителската спалня. Пред всяка спалня е проектирана тераса. Полуниво +2,80 съдържа баня и дрешник общи за етажа и перално помещение. Проектът има за цел да предаде на къщата представителност, но без да жертва усещането за уют и топлина.

Дворът е решен на нива, за да се преодолее стръмния терен. Проектирани са лятна кухня с барбекю и басейн с размери 8м на 4м.

Конструкцията е монолитна стоманобетонна. Ограждащите стени са тухлени с външна топлоизолация. Фасадното оформление включва каменна облицовка, дървена облицовка от HPL панели и цветна минерална мазилка „Baumit”. Дограмата е от PVC със стъклопакет от нискоемисионно стъкло. Покривът е четирискатен покрит с бетонни керемиди “Bramac”.

Площ на първо ниво: 270 кв.м.
Площ на второ ниво: 184 кв.м.

124 5550

ЗАКУПУВАНЕ НА
ПРОЕКТ НА КЪЩА

Имате въпроси по проекта?
Ние сме тук да Ви помогнем!
Свържете се с нас сега!

(+359 887) 237 839
(+359 887) 213 099

Планове:

План на първи етаж

План на първи етаж

План на втори етаж

План на втори етаж

Коментари

Мариана Трифонова
Мариана Трифонова

Къщата изглежда превъзходно отвън, а какво е вътрешното разпределение?

Илиан Петков
Илиан Петков

Здравейте,

това е къща, която е в процес на проектиране. По тази причина не предоставяме повече информация на този етап. След около месец ще публикуваме и самите разпределения. Ако Ви интересува нещо по-конкретно може да изпратите запитване по имейл и ще отговорим на Вашите въпроси.


Мариана Трифонова
Мариана Трифонова

Проектът е наистина превъзходен! Поздравления!

Djengiz Mihaylov
Djengiz Mihaylov

Interesuvame kakva shte e cenata dolo gore za tazi prelestna kashta . Blagodarq vi predvaritelno .

Светозар Петков
Светозар Петков

Здравейте, в секцията "Каква е строителната стойност на еднофамилната къща" сме се опитали да разясним цената за построяването на такава къща. По наша преценка тя е приблизително 300 евро на м2. Благоустрояването на двора, басейна и лятната къща са отделно, като цените за тях варират в широки граници според сложността на изпълнението и вида на басейна. Иначе проектирането на такава къща ще ви струва 10 евро на м2 за частите описани в секция "Цена за проектиране". Поздрави!


Simeon petrov
Simeon petrov

възможно ли е къщата да бъде построена на равен терен

Светозар Петков
Светозар Петков

Здравейте, за да се приложи този проект на къща на равен терен ще е необходимо препроектиране с оглед на премахване на полунивата. Възможно е подобно препроектиране.


Simeon petrov
Simeon petrov

колко квадрата трябва да бъде парцела за да се построи благодаря предварително

Светозар Петков
Светозар Петков

Здравейте, без да имаме визата за проектиране (където са указани градоустройствените показатели на урбанизираната зона) можете да приемете един по-рестриктивен вариант от поне 650-700м2 за парцел. Приел съм плътност на застрояване от 40%, което е общия случай. Поздрави!