Архитектурно студио
Работим във всички мащаби и във
всички сфери
архитекти София
Създаваме пространства в синхрон със
заобикалящата
ги среда
Архитектурно студио
Интегрираме природния релеф с
човешката
находчивост
Архитектурно студио
Реализираме динамични, иновативни и
устойчиви
проекти

Готов проект на къща 42

Информация за проекта:

 • Проект ID: 227
 • Тип покрив: Четирискатен
 • Цена: 3710 лв. (без ДДС)
 • Технически показатели
 • Застроена площ: 77 кв.м.
 • Разгъната застроена площ: 158 кв.м.
 • Функционалност
 • Надземни етажи: 2
 • Стаи: 5
 • Спални: 4
 • Балкони/Тераси: 1
 • Веранди: 1
 • Бани/WC: 3
 • Сутерен: Не

Информация за проекта:

Това е готов проект на еднофамилна градска къща със съвременна визия и собствен стил. Фасадата е завършена с облицовка от варовикови плочи и цветна минерална мазилка. Скосените ъгли на фасадните плоскости допринасят за чара на къщата и за модерното и излъчване. Декоративни варовикови кантове обрамчват прозорците и внасят детайл във визията. Специално място е отделено на растителността по фасадата като целта е вписване на къщата в дворната среда. Сградата е на два етажа като на първо ниво са проектирани входно антре, дневна с кът за камина, трапезария, кухня, спалня, баня и склад. Дневната зона е решена еднопространствено с големи прозорци гледащи към двора и верандата. На второ ниво са разположени три спални, две бани и вграден дрешник в коридора. Към две от спалните е проектиран балкон, който е покрит от стрехата на покрива.

Конструкцията на къщата е монолитна стоманобетонна с тухлени ограждащи стени с необходимата топлоизолация, монтирана външно. Покривът на сградата е четирискатен, покрит с керемиди. Дограмата е PVC със стъклопакет от нискоемисионно стъкло.

Минималното лице на парцела към улицата е:
за жилищно строителство - 18м
за вилно строителство - 20м

ПРОМЕНИ /МОДИФИКАЦИИ/ ПО ПРОЕКТА:
Важно: Ние сме преди всичко архитекти, а не търговци и проектите, които предлагаме не са „готов артикул”, разпечатан и подреден на рафт, чакащ купувачи. Всеки един „готов проект” е отправна точка към Вашия бъдещ дом. Така подготвени проектите позволяват да се променя вида и начина на отопление, да се добавят допълнителни инсталации и системи като СОТ, видео наблюдение и др.
ВЪЗМОЖНИ СА ВСЯКАКВИ ПРОМЕНИ ПО ПРОЕКТИТЕ (от най-минималните като смяна на материалите по фасадата) до основни модификации като промяна на габаритите на къщата, добавяне или премахване на помещения и дори етажи.
За промени, които не засягат конструкцията и квадратурата на къщата, цената остава непроменена. За промени, които засягат квадратурата на къщата, цената на проекта се прекалкулира на база 10евро/м2 (за монолитно строителство) и 11евро/м2 (за къщи със сглобяема конструкция) като се взима новата (променена) квадратура и се добавят 200-400лв.

Пример:
Готов проект „х” преди промяна: 288кв.м.; цена 5600лв
Готов проект „х” след промяна: 300кв.м.; цена 5880лв + (200-400)лв

Изпратете своето запитване към проекта чрез бутона „Обратна връзка”

227 3710

Планове:

План на първи етаж

План на първи етаж

План на втори етаж

План на втори етаж

Коментари

Tihomir
Tihomir

iskam da popitam kakva e cenata na kwadratniq metar za postroqvaneto

Светозар Петков
Светозар Петков

Здравейте, ориентировъчно до ключ такава къща би излязла около 300-320 евро на м2. Най-точна информация можете да получите от строителна фирма, на база конкретния проект и вашия парцел (със специфичните за него геология, наклон, местоположение, налична инфраструктура и т.н.).


Ивелин Краев
Ивелин Краев

Здравейте,Харесвам проекта Ви. Имам ПУП за сграда с лице 13м и строеж на два калкана в местност Траката около Варна. Могат ли да се направят някои малки промени, като преместване на прозорци заради калканите, промяна на вида външна мазилка, опростяване на покрива. Как ще се отрази това на цената?С уважение

Светозар Петков
Светозар Петков

Здравейте, доколкото мога да преценя от описаните промени няма пречка те да се реализират. Разбира се най-точно мога да кажа след преглеждане на ПУП-а и след предоставяне на геодезическо заснемане. По проект къщата е широка малко над 11м, а трябва да се покрие лице от 13м (ако разбирам правилно, което ще доведе до преработване на конструкцията. Ако ми изпратите ПУП-а в електронен вид мога да ви върна конкретна оферта с цена.

Мирослава
Мирослава

Здравейте мен също ме интересува дали може да се увеличи квадратурата и на дневната и на спалните и съответно да ми пратите цена на проекта!


Христо Ненков
Христо Ненков

Привет!

Много красив проект, но за да ме удовлетвори напълно имам няколко въпроса. Може ли да се промени мястото на комина в дневната, така че да се разположи в ъгъла/зад холовата гарнитура/? Възможно ли е да се увеличи широчината на дневната/съответно и помещенията на втория етаж/ с един метър и как ще се отрази на цената?

Поздрави!

Светозар Петков
Светозар Петков

Здравейте, мястото на комина може да бъде променено без проблем и да се разположи зад меката мебел. Ширината на дневната също може да се увеличи, но въпросът е дали искате да запазите като акцент трапецовидния елемент пред трапезарията. Ако чисто механично преместим стената на дневната, то тя ще съвпадне с предната стена на трапеца. Възможен вариант е да се премести цялата предна стена на дневната и трапезарията с един метър, но разбира се ще се увеличи и квадратурата. Относно цената, ще ви пиша в e-mail как ще се промени. Поздрави!


Таня
Таня

здравейте бих искала да ви попитам за колко време ще е готов проекта

Светозар Петков
Светозар Петков

Здравейте, въпросният проект може да е готов от две седмици до месец при условие, че се запазва всичко както е и при наличие на всички изходни данни (които зависят от вас). Поздрави!


Таня
Таня

и ако може външната мазилка да е санирана

Данаил Динчев
Данаил Динчев

Здравейте, искам да попитам колко ще се оскъпи проектът и в последствие изпълнението ако се направи мазе (подземен етаж). Разбирам че това много зависи от терена и височина на водите о все пак за ориентир. Благодаря

Гинка Иванова
Гинка Иванова

Здравейте! Проекта е много красив, но искам да знам възможно ли е осъществяването му на ПУП с лице към улицата 14 км.м . и дължина на ПУП 21 м. Ако не може да бъде проектиран в тоя вид възможно ли е на първия етаж склада и банята да бъдат проектирани на местото предвидено за спалня. До каква степен ще се отразят промените в цената.

Илиан Петков
Илиан Петков

Здравейте, ако разбирам правилно лицето на Вашето УПИ към улица е 14м. След като премахнем от двете страни по 3м, то за къщата ще остане 8м. Минималното лице на къщата по тясната страна е 9.60м. За да се вместим ще се наложи да отнемем 1.60м от ширината и при това положение проекта ще претърпи промяна, както Вие предлагате. Цената ще се увеличи с 5%, понеже ще се наложи промяна на конструкцията и на инсталациите. Притеснява ме факта, че къщата ще бъде обърната странично в парцела и реално от дневната ще гледате към страничната линия (към съседите). Ако това не Ви притеснява промяната е напълно възможна. Поздрави!