Архитектурно студио
Работим във всички мащаби и във
всички сфери
архитекти София
Създаваме пространства в синхрон със
заобикалящата
ги среда
Архитектурно студио
Интегрираме природния релеф с
човешката
находчивост
Архитектурно студио
Реализираме динамични, иновативни и
устойчиви
проекти

Готов проект на къща 38

Информация за проекта:

 • Проект ID: 223
 • Тип покрив: Плосък
 • Цена: 3520 лв. (без ДДС)
 • Технически показатели
 • Застроена площ: 76 кв.м.
 • Разгъната застроена площ: 149 кв.м.
 • Функционалност
 • Надземни етажи: 1
 • Стаи: 3
 • Спални: 2
 • Веранди: 1
 • Бани/WC: 2
 • Сутерен: Не

Информация за проекта:

Този готов проект на лятна къща за почивка е подходящ за прилагане в крайморските райони. Вилната сграда може да се разположи самостоятелно в парцела или да е част от комплекс от къщи. Обликът и е модерен с изявени преплитания на обеми и форми. Фасадната облицовка е от полирани варовикови плочи, HPL панели с дървена текстура (специално защитени срещу соления морски въздух) и цветна мазилка. Дървените слънцезащитни жалузи в комбинация със стъклените парапети създават усещането за ефирност на ваканционната къща. Самото излъчване на сградата подчертава летния и характер. Къщата е едноетажна и съдържа входно антре, дневна с трапезария и кухня, две спални, баня и тоалетна. Еднораменна стълба води към покривната тераса, от която се разкрива околната панорама. Проектирани са големи витрини към двора, за да могат обитателите да се наслаждават на гледката и от помещенията. Същевременно покривната тераса надскача пред прозорците като по този начин предпазва стаите от преослънчаване.

Конструкцията на къщата е монолитна стоманобетонна с тухлени ограждащи стени с необходимата топлоизолация, монтирана външно. Покривът на сградата е плосък. Дограмата е дървена или ПВЦ със стъклопакет от нискоемисионно стъкло.

Минималното лице на парцела към улицата е:
за жилищно строителство - 17м
за вилно строителство - 19м

ПРОМЕНИ /МОДИФИКАЦИИ/ ПО ПРОЕКТА:
Важно: Ние сме преди всичко архитекти, а не търговци и проектите, които предлагаме не са „готов артикул”, разпечатан и подреден на рафт, чакащ купувачи. Всеки един „готов проект” е отправна точка към Вашия бъдещ дом. Така подготвени проектите позволяват да се променя вида и начина на отопление, да се добавят допълнителни инсталации и системи като СОТ, видео наблюдение и др.
ВЪЗМОЖНИ СА ВСЯКАКВИ ПРОМЕНИ ПО ПРОЕКТИТЕ (от най-минималните като смяна на материалите по фасадата) до основни модификации като промяна на габаритите на къщата, добавяне или премахване на помещения и дори етажи.
За промени, които не засягат конструкцията и квадратурата на къщата, цената остава непроменена. За промени, които засягат квадратурата на къщата, цената на проекта се прекалкулира на база 10евро/м2 (за монолитно строителство) и 11евро/м2 (за къщи със сглобяема конструкция) като се взима новата (променена) квадратура и се добавят 200-400лв.

Пример:
Готов проект „х” преди промяна: 288кв.м.; цена 5600лв
Готов проект „х” след промяна: 300кв.м.; цена 5880лв + (200-400)лв

Изпратете своето запитване към проекта чрез бутона „Обратна връзка”

223 3520

Планове:

План на първи етаж

План на първи етаж

План на покрива

План на покрива

Коментари

Янко Костов
Янко Костов

Планирам закупуване на парцел и построяване на вила. Интересуват ме следните въпроси:

1. Колко приблизително (като прогноза) ще струва построяването на такава една вила, ако е на около 50 км. от София?

2. Може ли вилата да се оборудва с водна инсталация, която да бъде захранена с вода от местен водоизточник, т. е. от кладенец, намиращ се в парцела, в който кладенец водата е на около 20 м. дълбочина и на около 15 м. от вилата и колко ще струва една такава инсталация? В цената да влиза закупуването и монтажа на хидроворната уредба.

3. Колко ще струва септичната яма, в която да бъде поставена пречиствателна станция за еднофамилна къща, при условие, че в цената не влиза стойността на пречиствателната станция?

4. Колко ще струва отливането на бетонна плоча със съответната армировка за основа на вилата (20 см. дебелина с размери 12м.х15м.)?

Горните въпроси са валидни ако съответната фирма поеме реализацията им и материалите не са лукс, а са на средно пазарно ниво.

Благодаря предварително за отговорите.

Илиан Петков
Илиан Петков

Здравейте, въпросите са специфични и съм Ви отговорил в писмо.


Явор Милчев
Явор Милчев

Здравейте.

Разгледах този проект и ми се струва идеален за мен.

Това което ме интересува е:

1,Дали може вместо тераса на покрива да се проектира и изгради обикновен покрив

и с колко ще се оскъпи целият проект?

2,Ако можете грубо да ми кажете колко ще струва проекта+построяване в покрайнините на София на равен терен.

Благодаря.

Илиан Петков
Илиан Петков

Здравейте! Радваме се, че харесвате проекта. Конструктивно няма проблем да се изпълни дървен скатен покрив вместо тераса, но тогава ще се компрометира и наруши тази визия. За да видите как ще се получи може да минете през нашия офис в София и да Ви покажем нагледно на момента как ще изглежда къщата с покрив и да прецените дали Ви устройва. Цената няма да се промени от тази промяна, тъй като не променяме квадратурата. Относно строителната стойност най-добре е това да Ви каже строителна фирма, защото архитектурната и строителната квадратури са различни неща. Там се включва и площта на покривната плоча, както и на самия скатен покрив. Поздрави!


Димитър
Димитър

Здравейте!

Страхотно изглежда проекта и е точно копие на мечтаната ми виличка за морето :-)

От скоро се сдобих с един парцел на самия бряг на морето. Парцела е малък, при това със съсобственик, което усложнява нещата. Мога ли да ви изпратя скица за да ме посъветвате възможно ли е подобна вила да се вмести в парцела?

Поздрави!

Илиан Петков
Илиан Петков

Здравейте!

Радваме се, че Ви допада проекта. Изпратете ни скицата, както и копие от документа, с който се уреждат отношенията с втория собственик. Ако няма такъв, опишете казуса в писмото. Възможно най-скоро ще Ви върнем отговора. Поздрави!


Радослажа Димитрожа
Радослажа Димитрожа

Здравейте! И аз се влюбих в този проект и бих искала да Ви попитам дали е възможно да се осъществи като сглобяема дървена конструкция. Бих искала да ми дадете и ориентировъчни цени в двата варианта - солидно строителство и сглобяема конструкция, като имате предвид средно качество на материалите и в двата случая.

Благодаря Ви предварително!

Илиан Петков
Илиан Петков

Здравейте, радваме се че Ви допада този проект. За съжаление е много трудно в този си вид да се изпълни с дървена конструкция поради големите еркери. Евентуално може да се мисли в комбиниран вариант метал и дърво, ако това Ви устройва. Не можем да се ангажираме с конкретна цена за строителството, но ориентировъчните стойности за тази къща биха били около 350евро/м2. Поздрави.


Благовеста Димитрова
Благовеста Димитрова

Всичките ви проекти са страхотни, но неможах да разбера цената под проекта за кв. метър ли е или за цялата конструкция ?

Кремена Маринова
Кремена Маринова

Здравейте! Много ми харесват проектите ви!

Конкретно ме интересува проект 38 - дали има възможност да се изготви огледално / заради изложението на парцела ми/, това ще оскъпи ли проекта? Другото, което ме интересува са точните размери - коридор, спални, всичко, за да преценя дали няма да се наложи промяна в параметрите. Предварително благодаря!

Кремена Маринова
Кремена Маринова

Здравейте! Много ми харесват проектите ви!

Конкретно ме интересува проект 38 - дали има възможност да се изготви огледално / заради изложението на парцела ми/, това ще оскъпи ли проекта? Другото, което ме интересува са точните размери - коридор, спални, всичко, за да преценя дали няма да се наложи промяна в параметрите. Предварително благодаря!

Красимир Коеж
Красимир Коеж

Здравейте,бих желал да ми изпратите информация за цена на този модел 38 но ако е 150кв.м-същия вид ако може.

Ceco
Ceco

цената на квадрат е около 350 евро .в тази цена какво влиза , завършен вид както е на снимките или само частично тоест груб строеж oт кота 0 до кота н .....

Светозар Петков
Светозар Петков

Здравейте, в тази цена влиза всичко до ключ, като вероятно заради облицовките може да има малко завишаване. Имайте впредвид, че това са ориентировъшни стойности. Поздрави!


Albena angelova
Albena angelova

Zdraveite mnogo mi haresa proekta vi interesyva me izdrajlivosta na kashtata ima li garanzia za kachestvo.Sashto taka iskam da razbera nyjnite dokymenti za izgrajdane na imota.

Светозар Петков
Светозар Петков

Здравейте, задавате резонни въпроси, но отговор за гаранцията можете да получите от строителите. Това, което ние като проектанти можем да гарантираме е, че проекта е изработен качествено и според действащите съвременни норми за здравина. Поздрави!


Максимов
Максимов

Въпрос, на който ще чакам отговор на личния mail.
Интересува ме следното. Да решим, че използвам този Ваш проект , но го изградим върху по-голяма плоча и с по-подсилена конструкция и носещи стени. Възможно ли е, ако те позволяват, и ако вече е минал акт 16, след време да се изградят 1-2етажа още. Каква е процедурата