Архитектурно студио
Работим във всички мащаби и във
всички сфери
архитекти София
Създаваме пространства в синхрон със
заобикалящата
ги среда
Архитектурно студио
Интегрираме природния релеф с
човешката
находчивост
Архитектурно студио
Реализираме динамични, иновативни и
устойчиви
проекти

Готов проект на къща 10

Информация за проекта:

 • Проект ID: 195
 • Тип покрив: Четирискатен
 • Цена: 2750 лв. (без ДДС)
 • Технически показатели
 • Застроена площ: 112 кв.м.
 • Разгъната застроена площ: 112 кв.м.
 • Функционалност
 • Надземни етажи: 1
 • Стаи: 3
 • Спални: 2
 • Веранди: 1
 • Бани/WC: 2
 • Сутерен: Не

Информация за проекта:

Този готов типов проект на еднофамилна къща разположена сред полето има традиционна визия. Материалите по фасадата включват каменна облицовка, дървена облицовка и два цвята мазилка. Многото дървени елементи като колоните и парапета на верандата, подкосите крепящи покрива и дървената облицовка приобщават къщата към природната среда. Сградата е едноетажна и съдържа входно антре, дневна с камина, трапезария, кухня, две спални, баня, тоалетна и три склада. Просторна покрита веранда осъществява връзката на къщата с двора. На верандата е проектиран кът за хранене на открито. Площно остъкляване на юг вкарва слънчевите лъчи дълбоко в помещенията и позволява на обитателите да се възползват максимално от дневната светлина.

Конструкцията на къщата е монолитна стоманобетонна с тухлени ограждащи стени с необходимата топлоизолация, монтирана външно. Покривът на сградата е четирискатен, покрит с керемиди. Дограмата е дървена със стъклопакет от нискоемисионно Ка-стъкло.

Минималното лице на парцела към улицата е:
за жилищно строителство - 20м
за вилно строителство - 22м

ПРОМЕНИ /МОДИФИКАЦИИ/ ПО ПРОЕКТА:
Важно: Ние сме преди всичко архитекти, а не търговци и проектите, които предлагаме не са „готов артикул”, разпечатан и подреден на рафт, чакащ купувачи. Всеки един „готов проект” е отправна точка към Вашия бъдещ дом. Така подготвени проектите позволяват да се променя вида и начина на отопление, да се добавят допълнителни инсталации и системи като СОТ, видео наблюдение и др.
ВЪЗМОЖНИ СА ВСЯКАКВИ ПРОМЕНИ ПО ПРОЕКТИТЕ (от най-минималните като смяна на материалите по фасадата) до основни модификации като промяна на габаритите на къщата, добавяне или премахване на помещения и дори етажи.
За промени, които не засягат конструкцията и квадратурата на къщата, цената остава непроменена. За промени, които засягат квадратурата на къщата, цената на проекта се прекалкулира на база 10евро/м2 (за монолитно строителство) и 11евро/м2 (за къщи със сглобяема конструкция) като се взима новата (променена) квадратура и се добавят 200-400лв.

Пример:
Готов проект „х” преди промяна: 288кв.м.; цена 5600лв
Готов проект „х” след промяна: 300кв.м.; цена 5880лв + (200-400)лв

Изпратете своето запитване към проекта чрез бутона „Обратна връзка”

195 2750

Планове:

План на първи етаж

План на първи етаж

Коментари

Александър Дончев
Александър Дончев

Привет,

Предполагам няма да Ви изненадам с въпроса, колко би струвало изграждането на подобна къща. Допълнително се интересувам, дали може да посочите изпълнител или поне да ме консултирате при изготвянето на заданието към договора с изпълнителя и приемането на различните етапи от строителството.

Благодаря!

Светозар Петков
Светозар Петков

Здравейте, по наша преценка тази къща би излязла между 250 и 300 евро на квадратен метър. Цената е с довършителни работи. Тъй като къщата е едноетажна и е без подземна част, по-скоро цената би клоняла надолу. Все пак най-точно тази сметка може да я направи строителна фирма. Що се касае до избор на изпълнител, то ние ще споделим нашия опит в тази област и ще ви консултираме за договора и заданието. Поздрави!


Марио
Марио

Харесва ми тази къща но ще може ли да се направят корекции ? Има едно помещение с буква М .... Какво е това ? Може ли да се включи към тоалетната и да стане една нормална баня ? Има и един склад и ако се удължи кум верандата до линията на другата спалня колко км. Ще стане ли да се сложи врата на вътре за да се ползвна като спалня ?

Светозар Петков
Светозар Петков

Здравейте, можем да направим всякакви корекции, така че къщата да отговаря на вашите нужди и изисквания. Помещението до тоалетната е мокро помещение, което е предвидено за пералня. Няма проблем то да се обедини с тоалетната и да формира баня. Външният склад може да се превърне в спалня след увеличяване на размерите му, но имайте впредвид, че има изискване всяка къща (жилище) да има поне едно складово помещение. Предлагам ви да се видим в наш офис и да обсъдим възможните решения. Поздрави!


Радослав Христов
Радослав Христов

Здравейте,
Къщата е много симпатична. Имам следните въпроси: с колко ще се оскъпи подобна къща, ако под първия етаж има мазе?
Благодря предварително за времето ви!

Илиан Петков
Илиан Петков

Здравейте! Проектът на къщата ще се оскъпи с 10евро/м2 за новата квадратура, която ще се добави. Поздрави!