Архитектурно студио
Работим във всички мащаби и във
всички сфери
архитекти София
Създаваме пространства в синхрон със
заобикалящата
ги среда
Архитектурно студио
Интегрираме природния релеф с
човешката
находчивост
Архитектурно студио
Реализираме динамични, иновативни и
устойчиви
проекти

Готов проект на къща 41

Информация за проекта:

 • Проект ID: 226
 • Тип покрив: Четирискатен
 • Цена: 4410 лв. (без ДДС)
 • Технически показатели
 • Застроена площ: 88 кв.м.
 • Разгъната застроена площ: 191 кв.м.
 • Функционалност
 • Надземни етажи: 2
 • Стаи: 4
 • Спални: 3
 • Балкони/Тераси: 2
 • Веранди: 1
 • Бани/WC: 3
 • Сутерен: Не

Информация за проекта:

Това е готов проект на еднофамилна селска къща, която може да се използва и като къща за гости. Търсен е облик на традиционна българска къща с мощни каменни зидове и бяла мазилка, за да се впише сградата хармонично в селската среда. Проектът може да се приложи и в планински райони, където каменната облицовка е характерна за постройките. Визията се допълва от декоративни дървени елементи по фасадата и парапета, които кореспондират на пасторалната среда. Къщата е двуетажна с компактни размери и на първо ниво съдържа входно антре, просторна дневна с кът за камина, трапезария, кухня, килер, склад и тоалетна. Просторни витрини отварят помещенията към двора и визуално свързват дневната с верандата. Проектирана е покрита лятна кухня с кът за барбекю, долепена до къщата. На второ ниво са проектирани три спални и две бани. Към спалните са развити два балкона, които са покрити от покрива. Площното остъкляване към двора доминира, за да повиши комфорта на обитаване и за да приобщи помещенията към откриващата се панорама.

Конструкцията на къщата е монолитна стоманобетонна с тухлени ограждащи стени с необходимата топлоизолация, монтирана външно. Покривът на сградата е четирискатен, покрит с керемиди. Дограмата е дървена със стъклопакет от нискоемисионно стъкло.

Минималното лице на парцела към улицата е:
за жилищно строителство - 17м
за вилно строителство - 19м

ПРОМЕНИ /МОДИФИКАЦИИ/ ПО ПРОЕКТА:
Важно: Ние сме преди всичко архитекти, а не търговци и проектите, които предлагаме не са „готов артикул”, разпечатан и подреден на рафт, чакащ купувачи. Всеки един „готов проект” е отправна точка към Вашия бъдещ дом. Така подготвени проектите позволяват да се променя вида и начина на отопление, да се добавят допълнителни инсталации и системи като СОТ, видео наблюдение и др.
ВЪЗМОЖНИ СА ВСЯКАКВИ ПРОМЕНИ ПО ПРОЕКТИТЕ (от най-минималните като смяна на материалите по фасадата) до основни модификации като промяна на габаритите на къщата, добавяне или премахване на помещения и дори етажи.
За промени, които не засягат конструкцията и квадратурата на къщата, цената остава непроменена. За промени, които засягат квадратурата на къщата, цената на проекта се прекалкулира на база 10евро/м2 (за монолитно строителство) и 11евро/м2 (за къщи със сглобяема конструкция) като се взима новата (променена) квадратура и се добавят 200-400лв.

Пример:
Готов проект „х” преди промяна: 288кв.м.; цена 5600лв
Готов проект „х” след промяна: 300кв.м.; цена 5880лв + (200-400)лв

Изпратете своето запитване към проекта чрез бутона „Обратна връзка”

226 4410

Планове:

План на първи етаж

План на първи етаж

План на втори етаж

План на втори етаж

Коментари

Emil Stefanov
Emil Stefanov

zdraveite mnogo mi xaresa proekta na kashtata mojeli dami kajete kakva bi bila cenatai do klquch

Светозар Петков
Светозар Петков

Здравейте, ориентировъчно строителната стойност на къщата до ключ би била около 350 евро на м2. Разбира се тази цена е относителна и зависи в голяма степен от конкретното местоположение на Вашия парцел. Най-точна оферта могат да Ви предоставят строителни фирми на база конкретния проект и парцел.


Iliana Petrova
Iliana Petrova

Здравейте, колко би се оскъпил проектът ако се добави баня и на третата спалня? Благодаря

Светозар Петков
Светозар Петков

Здравейте, оскъпяването на проекта ще зависи от добавената квадратура умножена по 10 евро/м2.


Христо
Христо

Здравейте! Ако правилно се ориентирам в проекта външната баня на втори етаж има голям троен прозорец? Това така ли е и каква е идеята. Страхотен проект и сайт. Скоро ще се свържем с вас за конкретно възлагане на този или подобен проект.

Илиан Петков
Илиан Петков

Здравейте! Да, правилно се ориентирате: банята е с голям троен прозорец. Идеята е да бъде ослънчена добре (в контраст със стандартните бани), а също така и когато се ползва ваната да има панорамна гледка. Естествено това е наше архитектурно виждане и ако вие не го споделяте, може да преработим големината на прозореца. Благодарим за изказаното мнение. Приятен ден!


Taня Хаберер
Taня Хаберер

Здравейте, въпросът ми е дали от помещението което е предвидено за склад на първия етаж може да се използва за спалня? И може ли банята на втория етаж, която е с прозорци, да се прегради на две помещения, като едното остане баня с тоалетна и душ, а второто да се използва като малка кухня? Трите спални изглеждат много големи. Има ли място в тях за второ единично легло? Къде е предвидено да бъде мокро помещение с пералня.
Поздрави и благодаря за отговора

Светозар Петков
Светозар Петков

Здравейте, можем да пригодим склада в спалня като заемем частично покрития вход и респективно изместим входната врата челно на къщата, а не странично (както е сега). Остава въпроса къде ще сложим склада, който към момента побира отоплителния уред (котле, термопомпа, т.н.). За да функционира като жилище за постоянно обитаване, е нужно да имаме складово помещение. Вероятно можем килера да го броим за подобно помещение, но ще е измъчено. Относно промените по втория етаж - мисля, че ако приобщим "изядения" ъгъл на сградата, ще успеем да оформим нужните помещения. Относно мокрото помещение - досега то е било или в килера или в склада. Във Вашия случай ще трябва да измислим нещо друго. Поздрави!